Τους «ξετρύπωσαν» έναν-έναν – Έξι άτομα στη δικογραφία για τη ρατσιστική πορεία

1 Min Read

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε υπόθεση με ρατσιστικό υπόβαθρο στη Θεσσαλονίκη, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για πέντε άνδρες ηλικίας 21 έως 34 ετών και μία 46χρονη γυναίκα, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν το βράδυ της 27ης Ιουνίου σε πορεία με ρατσιστικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης. Το ενδιαφέρον των Αρχών, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στην ίδια την πορεία.

Μετά το περιστατικό, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να ανέβασαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας της Θεσσαλονίκης, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δικογραφία αφορά, μεταξύ άλλων, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, εγκληματική οργάνωση – σύσταση συμμορίας, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για δημόσια υποκίνηση βίας με ρατσιστικό υπόβαθρο.

Πλέον, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Share This Article