in

Τουρκική ακταιωρός επιχειρεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – «Έλα ρε καργι@λη»

Περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε το πρωί της 5ης Ιανουαρίου του 2023.

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» το περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στο Φαρμακονήσι.

Η εφημερίδα έφερε στο «φως» βίντεο – ντοκουμέντο, όπου φαίνεται καθαρά πόσο κοντά και με πόσο μεγάλη ταχύτητα πλησιάζει η τουρκική ακταιωρός το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού, με κίνδυνο να το εμβολίσει. Οι Έλληνες λιμενικοί βρίσκονται στη πρύμνη του σκάφους με τα όπλα στα χέρια και έτοιμοι να αντιδράσουν.

  • Μόλις πέφτουν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά το τουρκικό σκάφος επιβραδύνει και ξεκινάει να απομακρύνεται. Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, αφού τέτοιου είδους επεισόδια γίνονται συχνά, με τουρκικά δηλαδή σκάφη να προσπαθούν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι , η Τουρκία είχε τη δική της «εκδοχή», ισχυριζόμενη ότι η ακταιωρός της απομάκρυνε το ελληνικό σκάφος, καθώς «παρενοχλούσε τους Τούρκους ψαράδες».

  • Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, αναφορικά με την παράνομη δραστηριότητα αλιευτικών της Τουρκίας στο Φαρμακονήσι και την προκλητικότητα της τουρκικής ακταιωρού, που αυξάνουν τις πιθανότητες «ατυχήματος», σε μία περίοδο που οι εντάσεις στο Αιγαίο είναι στο «κόκκινο» σε θάλασσα και αέρα.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τραγωδία στην Κρήτη – Νεκρός 44χρονος…

Νέα Σμύρνη ΤΩΡΑ – Συνελήφθησαν οι αλήτες που μαχαίρωσαν και λήστεψαν 15χρονο…