in

Τουλάχιστον 16 νεκροί μετά από επίθεση

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον δεκαέξι ανθρώπους χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια επίθεσης σε χωριό της κεντρικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε αξιωματικός του στρατού.

  • Ξέσπασαν επεισόδια μετά την επίθεση, όμως «η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο λοχαγός Όγια Τζέιμς.

Η σφαγή διαπράχθηκε στο χωριό Μούσου, στην πολιτεία Πλατό, περιοχή όπου επί χρόνια οι εντάσεις είναι πολλές και φονικές ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, μέλη διαφορετικών φυλών, καλλιεργητές και κτηνοτρόφους…

  • «Κοιμόμασταν όταν ξαφνικά ακούστηκαν σφοδρά πυρά. Τρομάξαμε, δεν περιμέναμε καμιά επίθεση», εξήγησε ο Μάρκους Αμορούντου, κάτοικος του χωριού.

«Ο κόσμος κρύφτηκε, όμως οι δράστες αιχμαλώτισαν μεγάλο αριθμό δικών μας, κάποιοι σκοτώθηκαν, άλλοι τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

  • Ο κυβερνήτης της πολιτείας Κέιλεμπ Μουφτγουάνγκ, καταδίκασε τη «βάρβαρη» και «αδικαιολόγητη» επίθεση.

Στην περιοχή στάλθηκαν εσπευσμένα αστυνομικοί και στρατιωτικοί για τη φύλαξή της και την αποτροπή ταραχών.

  • «Θα ληφθούν προληπτικά μέτρα (…) για την ανάσχεση των επιθέσεων εναντίον αθώων πολιτών», ανήγγειλε ο Γκιανγκ Μπέρε, εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Οι κάτοικοι της βόρειας και της κεντρικής Νιγηρίας είναι αντιμέτωποι με συχνές επιθέσεις αφενός οργανώσεων τζιχαντιστών κι αφετέρου συμμοριών κακοποιών που λεηλατούν χωριά, σφαγιάζουν κατοίκους ή προχωρούν σε απαγωγές για λύτρα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αποκαλυπτικό – Η λατρεία που είχε ο Καρράς στην γυναίκα του Χριστίνα και στην κόρη τους

Άρτα ΤΩΡΑ – Υπερπροσπάθεια των γιατρών να σώσουν τον 14χρονο. Τι συνέβη;