Ο Λουίτζι Μαντζιόνε βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, καθώς εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη και δήλωσε ένοχος για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες που αφορούν τον θάνατο του διευθυντή της UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμσον.
- Ο 28χρονος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ανοιχτά την πράξη του, λέγοντας μέσα στο δικαστήριο: «Πυροβόλησα τον κ. Τόμσον και πέθανε. Γνώριζα ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο».
- Ο Τόμσον, 50 ετών και πατέρας δύο παιδιών, είχε πυροβοληθεί στην πλάτη καθώς έβγαινε από ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, τον Δεκέμβριο του 2024.
Ο Μαντζιόνε συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα. Στην απολογία του αναφέρθηκε και στα προσωπικά του προβλήματα υγείας, κάνοντας λόγο για χρόνια σωματικού πόνου και υποστηρίζοντας ότι είχε μελετήσει την εταιρεία και είχε εντοπίσει την τοποθεσία της ετήσιας συνάντησης επενδυτών.
Και ενώ η ομοσπονδιακή υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της, το δικαστικό θρίλερ δεν τελειώνει εδώ. Ο Μαντζιόνε έχει δηλώσει αθώος στις οκτώ πολιτειακές κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη Νέα Υόρκη, με τη σχετική δίκη να έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου.
Οι δικηγόροι του αναμένεται να επιχειρήσουν να μπλοκάρουν αυτή τη δεύτερη δίκη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να δικαστεί δύο φορές για το ίδιο έγκλημα.
Η ομοσπονδιακή ποινή του θα ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα ισόβια, σύμφωνα με την ενημέρωση της δικαστή.
