Ακριβά θα θυμάται την απροσεξία του ένας άνδρας σε περιοχή του Δήμου Αρταίων, καθώς ένα αποτσίγαρο που πέταξε σε υπαίθριο χώρο ήταν αρκετό για να του κοστίσει… 1.367 ευρώ!
- Ο άνδρας εντοπίστηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας τη στιγμή που φέρεται να απορρίπτει υπολείμματα καπνίσματος σε εξωτερικό χώρο.
- Μπορεί για τον ίδιο να ήταν μια κίνηση λίγων δευτερολέπτων, όμως για τις πυροσβεστικές αρχές πρόκειται για παράβαση που, ειδικά μέσα στην αντιπυρική περίοδο, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.
Η απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος σε υπαίθριο χώρο θεωρείται επικίνδυνη πρακτική, καθώς ακόμη και μια φαινομενικά σβησμένη γόπα μπορεί να αποτελέσει αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Έτσι, στον παραβάτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.367 ευρώ, με την Πυροσβεστική να εφαρμόζει χωρίς εκπτώσεις το προβλεπόμενο πλαίσιο.
Οι έλεγχοι στην Ήπειρο συνεχίζονται και το μήνυμα των Αρχών είναι ξεκάθαρο: καμία ανοχή σε απρόσεκτες κινήσεις που μπορεί να βάλουν φωτιά σε δάση, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.
