in ,

AngryAngry OMGOMG

Το παρασκήνιο της απόφασης της κυβέρνησης για την ταφή του Τέως ως… «Ιδιώτης».

Υπήρξαν φωνές μέσα στην κυβέρνηση που έλεγαν πως ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους καθώς είχε διατελέσει στο ανώτατο αξίωμα. Άλλες φωνές έλεγαν πως εφόσον άλλαξε το πολίτευμα έχει αλλάξει οριστικά και το καθεστώς του νεκρού Βασιλιά.

 

  • Επειδή η υγεία του Κωνσταντίνου ήταν βεβαρημένη εδώ και καιρό πληροφορίες που έχω από το πολιτικό ρεπορτάζ αναφέρουν πως εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση είχε πάρει οριστικές αποφάσεις.

 

Σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που λέγεται πως έβλεπε με συμπάθεια και τον Βασιλιά και το θεσμό της Μοναρχίας ο γιος του Κυριάκος αλλά και η Ντόρα είναι καθαρά κεντρώοι.

 

  • Επίσης ο Πρωθυπουργός επειδή το όνομά του συνδέθηκε με την συμφωνία που είχε κάνει με τον Τέως για την εξαγωγή των κοντέϊνερ από το Τατόϊ δεν ήθελε να δώσει «τροφή» στα κόμματα της αξιωματική αντιπολίτευσης εν μέσω μάλιστα προεκλογικής εκστρατείας.

 

Έτσι πάρθηκε η τελική απόφαση να ταφεί ο Κωνσταντίνος ως «ιδιώτης». Οι γιοι του ως γνωστόν ήθελαν να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Πάντως στα φιλοβασιλικά γκρουπ στο facebook γίνεται ο κακός χαμός με πολλές βρισιές και κατάρες.

 

Για την ιστορία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην κυβέρνησή του την τριετία 90’ – 93’ είχε φιλοβασιλικό υπουργό. Ήταν ο υπουργός ναυτιλίας Αλέξανδρος Παπαδόγγονας ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην ανταρσία του Πολεμικού Ναυτικού το 1973 και εκδιώχθηκε από τη Χούντα. Είχε προσωπική σχέση με τον τέως Μονάρχη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σάλος στην Καλαμάτα – Βρέθηκε κρεμασμένος γνωστός ποδοσφαιριστής

Τιτίκα Στασινοπούλου – Ο καρκίνος στο πάγκρεας, ο θάνατος και η μάχη για να ζήσει…