in

AngryAngry

Το νου σας – Youtubers και influencers δίνουν «συμβουλές» επενδύσεων σε «τρύπια» πλατφόρμα

Τον τελευταίο χρόνο έγινε πολύ της μόδας κάποιοι μαϊντανοί… youtubers και… influencers, να καταπιάνονται με θέματα οικονομικής και ιδιαιτέρως χρηματιστηριακής  φύσεως. 

 

Συμβουλεύουν χιλιάδες θεατές για το πως να αποταμιεύουν χρήματα και πως να τα επενδύουν με σκοπό φυσικά το κέρδος. 

  • Η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή πλατφόρμα, έχει μπει για τα καλά στο “παιχνίδι” τους.

 

Καθημερινά δεκάδες βίντεος ξεπροβάλλουν από σχετικούς και μη του χώρου – για παράδειγμα ξαφνικά ο Mikeius που πριν από μία δεκαετία ήταν ο απόλυτος αντισυμβατικός you-tuber με την εκπομπή “Μπραφ”, δημιουργεί βιντεάκια για λογαριασμό της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής πλατφόρμας – οι οποίοι στο τέλος πάντα καταλήγουν στο να συμβουλεύουν τον κόσμο στο να επενδύει στη “Freedom 24”.

  • Έτσι, όλο και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν να επενδύουν εκεί τις αποταμιεύσεις τους. Την ίδια στιγμή ωστόσο έχουν δημιουργηθεί κάποια ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των επενδεδυμένων κεφαλαίων με πολλούς να φοβούνται πως η τόσο λαμπερή και σελιμπριτο-αισθητικής πλατφόρμα να κινδυνεύει το επόμενο διάστημα να “σκάσει”.

 

Ένα ερώτημα που γεννάται από πολλούς χρήστες είναι για παράδειγμα το πως καταφέρνει να ξεπερνά το εμπόδιο της απαγόρευσης σε Ευρωπαικές χώρες να μπορούν να επενδύουν σε αμερικάνικους δείκτες μετοχών (ETF). Αναφέρομαι στη νομοθεσία του 2018 “MIFID II”.

Θα επανέλθω…κι αυτό είναι δέσμευση…

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nέο βίντεο ντοκουμέντο με την διαδρομή μετά την δολοφονική μαχαιριά στον Μιχάλη

Τάσος Λέκκας – «Ξεπεράστηκαν τα όρια και ένιωσα άσχημα, ήταν τρομερά επιθετικός απέναντί μου»