Το μεγάλο deal που ναυάγησε… ο Αλαφούζος και η μάχη για τη «Μακεδονία»

2 Min Read

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην αγορά των ΜΜΕ, με το παρασκήνιο να παίρνει φωτιά και τις συζητήσεις μεταξύ επιχειρηματιών και μιντιακών ομίλων να διαδέχονται η μία την άλλη.

  • Το ενδιαφέρον είναι ότι, την ώρα που νέα deals βρίσκονται στο τραπέζι, άλλα που θεωρούνταν σχεδόν κλεισμένα φαίνεται να οδηγούνται σε ναυάγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της αγοράς που γνωρίζουν το παρασκήνιο, μεγάλη συμφωνία ανάμεσα σε ταχύτατα αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό όμιλο, με παρουσία στην πληροφορική και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, και γνωστό μιντιακό όμιλο φέρεται να έχει «χαλάσει».

  • Πρόκειται για συμφωνία που είχε προκαλέσει συζητήσεις στην πιάτσα, καθώς αφορούσε όμιλο με τηλεόραση, ραδιόφωνο και έντυπα.

Την ίδια στιγμή, στο προσκήνιο βρίσκεται ο όμιλος του Γιάννη Αλαφούζου και του ΣΚΑΪ. Οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεις με την ιδιοκτησία του «Μανιφέστο» και του Protagon, με αντικείμενο την απόκτηση ποσοστού 50% και τη δημιουργία ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας.

  • Στην αγορά ακούστηκε επίσης σενάριο για συνεργασία με την Ομάδα Αλήθειας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επιβεβαίωση.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως το παιχνίδι παραμένει ανοιχτό, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την ιστορική «Μακεδονία», με τον Τέλη Μυστακίδη να φέρεται να δίνει μάχη με εκδότη της Αθήνας για τον τίτλο.

Share This Article