in

LoveLove OMGOMG CuteCute

Το κορυφαίο αφεντικό της Ελλάδας – Το απίστευτο ποσό που μοίρασε φέτος στους εργαζόμενούς του και…

Έδωσε Bonus στους εργαζόμενούς του ένα ποσό που δεν το χωράει ανθρώπινος νους και απέδειξε γιατί είναι το καλύτερο αφεντικό στην Ελλάδα

Την παράδοση ετών με τις σημαντικές έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους της και προς κοινωφελείς φορείς ως επιστέγασμα μίας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς τήρησε και φέτος η καπνοβιομηχανία «Καρέλια».

Το νέο ιστορικό υψηλό κύκλου εργασιών επέτρεψε στην μεσσηνιακή εταιρεία να προχωρήσει σε παροχές ύψους 4,5 εκατ. € μεταξύ αυτών και 15ος μισθός προς το προσωπικό της. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Γ. Καρέλιας στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του στο οποίο αναλυτικά ανέφερε:

Το ευχετήριο μήνυμα του Ανδρέα Γ. Καρέλια προς τους εργαζόμενους

«Σε μία ημέρα και κάτι το 2023 θα είναι μαζί μας. Μέσα από την καρδιά μου έχετε τις καλύτερες ευχές μου για υγεία και πρόοδο σε κάθε σπίτι. Εύχομαι σε όλους σας καλή Πρωτοχρονιά και να περάσετε τις μέρες αυτές ζεστά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ελπίζω πραγματικά αυτή η παραμονή Πρωτοχρονιάς να είναι η τελευταία χωρίς την καθιερωμένη γιορτή μας. Είναι αλήθεια ότι όλοι μας κουραστήκαμε από την πανδημία, ωστόσο όλα δείχνουν ότι βαίνουμε προς το τέλος της. Σε ότι μας αφορά, θα επαναλάβω αυτό που είπα και πέρσι, ότι νιώθω πολύ μεγάλη ανακούφιση που, για μία ακόμη χρονιά, συνεχίζουμε να είμαστε όλοι μαζί χωρίς να λείπει κανένας.

Το 2022 κρίνεται σαν μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την εταιρεία μας. Είχαμε βάλει δύσκολους στόχους και τους περισσότερους τους πετύχαμε, φτάνοντας σε νέα αξιοζήλευτα επίπεδα πωλήσεων, κερδοφορίας και οικονομικής ευρωστίας.

Σημειώσαμε τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία μας, ξεπερνώντας ακόμα και την πολύ πετυχημένη περσινή χρονιά».

Καρέλιας: «Ενίσχυση σε Duty Free και σήματα premium»

Αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας στα duty free τόνισε:

«Καταφέραμε την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία μας, ενισχυμένοι σημαντικά από την επανεκκίνηση του τομέα duty free στην Ελλάδα και στο εξωτερικό λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης, την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του € , αλλά και από τις προσεκτικές και στοχευμένες αναπροσαρμογές τιμών, όπου αυτό ήταν εφικτό, αντισταθμίζοντας έτσι σε ικανοποιητικό βαθμό τις μέχρι τώρα αυξήσεις τιμών πρώτων και βοηθητικών υλών.

Μέσα στο 2022, ξεπεράσαμε τα 15 δισεκατομμύρια τσιγάρα σε συνολικό όγκο πωλήσεων.

Αυξήσαμε τον όγκο πωλήσεών μας στην Ελλάδα και κυρίως στα premium σήματά μας. Στα τσιγάρα η αύξηση ξεπερνά το 5%, ενώ στον καπνό οι πωλήσεις είναι στα περσινά υψηλά επίπεδα».

«Εκτός Ελλάδος, επιβεβαιώσαμε την ισχυρή μας θέση στις πλείστες αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε και καταγράψαμε σημαντικές αυξήσεις στην Ισπανία, την Αυστρία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Σερβία, το Λουξεμβούργο, την Τσεχία και τη Μολδαβία, αντισταθμίζοντας μειωμένες πωλήσεις στην Αρμενία, την Πορτογαλία, τη Λιβύη και την Αλβανία. Στη Βουλγαρία κινηθήκαμε ελαφρά ανοδικά και διατηρήσαμε τα υψηλά μας μερίδια στα τσιγάρα και τον καπνό.

Ενισχύσαμε περαιτέρω τα ταμειακά μας διαθέσιμα και προχωρήσαμε σε επενδύσεις προκειμένου να είμαστε συμβατοί με τις ολοένα και πιο πολύπλοκες νομοθετικές απαιτήσεις των διαφόρων χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν πλέον τα προϊόντα μας, αλλά και να επεκτείνουμε την παραγωγική μας δυνατότητα για την οικογένεια Omé, ανταποκρινόμενοι στην ολοένα αυξημένη ζήτηση» σημείωσε ο κος Καρέλιας.

 

«Υπογράψαμε συμφωνία με τον οίκο Dannemann για την εισαγωγή και διανομή των πούρων του στην ελληνική αγορά ενώ παράλληλα πετύχαμε σημαντικότατη αύξηση 60% στις πωλήσεις των σημάτων του οίκου Villiger. Οι δύο αυτές θετικότατες εξελίξεις καθιστούν πλέον την Καρέλια ως έναν από τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης κατηγορίας στην Ελλάδα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και συνέχισε:

«Επιστέγασμα της παραπάνω θετικής πορείας το 2022 είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία ποσά Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ που αναλογούν στη χρήση 2022, αλλά και κάθε άλλης μορφής φόρων που καταβλήθηκαν το 2022, συνολικού ύψους 621.000.000 €, το οποίο και είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία μας. Παράλληλα οι εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ξεπερνούν τα 7 εκ. €».
Καρέλιας: «Ευχαριστίες προς προσωπικό»

Ειδικά απευθυνόμενος προς το προσωπικό ανέφερε:

«Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους για μία πολύ πετυχημένη χρονιά και ιδιαίτερα εκείνους οι οποίοι, με αφοσίωση και παρά τις δυσκολίες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας και να ανεβάσουμε την “Καρέλια” σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Παρά τα παραπάνω πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και σε ετοιμότητα. Η νέα χρονιά που ανατέλλει σε λίγες ώρες μπροστά μας είναι γεμάτη από εμπόδια και προκλήσεις, που όμοιά τους δεν έχουμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν”.

 

Καρέλιας: «Οι παροχές προς τους εργαζόμενους»

Φθάνοντας στο πολυαναμενόμενο από το προσωπικό πεδίο των παροχών τόνισε:

«Σχεδιάζοντας τον πίνακα με τις παροχές του 2022, κρίναμε ότι και αυτές πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να αλλάξουν μορφή και να ανταποκριθούν στα κελεύσματα των καιρών. Ο στόχος δεν είναι μόνο να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην επιτυχία της εταιρείας, αλλά και να επιβραβευθούν ιδιαίτερα εκείνοι που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Ειδικότερα για φέτος με χαρά ανακοινώνουμε:

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα 350 € καθαρά.
Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε  1.000 € καθαρά.
Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.750 € καθαρά.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2022, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση 500 € καθαρά.
Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2022.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια, η εταιρεία ειδικά για φέτος και λόγω της αυξημένης της κερδοφορίας, θα δώσει 150 € μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.
Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από 1.500 € θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500 € καθαρά.
160 στελέχη και εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus 2.700 € καθαρά,
50 στελέχη και εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus 4.000 € καθαρά».

Κλείνοντας, ο κος Καρέλιας υπογράμμισε:

«Όπως ανέφερα και προηγουμένως, αναμένουμε σημαντικές δυσκολίες τη νέα χρονιά. Με όπλα την ποιότητα των προϊόντων μας, τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας, το άριστο κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και την ισχυρή ταμειακή μας θέση, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αυτές τις προκλήσεις.

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά, έχουμε σαν κύριο στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και των βαθμών αποδοτικότητας των παραγωγικών μας συγκροτημάτων. Ο κατακερματισμός της παραγωγικής διαδικασίας εξαιτίας, κυρίως, των αλλαγών στις συσκευασίες, τα προβλήματα που μας προκαλούν οι διακοπές και εκάστοτε δυσλειτουργίες του κοινοτικού συστήματος ιχνηλασιμότητας, έχουν οδηγήσει σε αποδόσεις κάτω του αναμενόμενου.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε, όσο είναι δυνατόν, τα μερίδια αγοράς μας. Οι όποιες αυξήσεις τιμών πρέπει να είναι προσεκτικές, καλά μελετημένες και όχι βιαστικές κάτω από το έντονο βάρος των αυξήσεων στα κόστη προμήθειας πρώτων υλών. Η ποιότητα των προϊόντων μας πρέπει, όχι μόνον να παραμείνει στα σημερινά πολύ υψηλά επίπεδα χωρίς εκπτώσεις εις βάρος των καταναλωτών μας, αλλά να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Οι προωθητικές μας ενέργειες πρέπει να συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται από αυξημένη καλαισθησία αλλά και από πρωτοπορία και φρεσκάδα.

  • Παράλληλα, θέτουμε σαν προτεραιότητα την αναβάθμιση των εργοστασιακών μας υποδομών, όπως του κτηρίου ενεργείας, του υποσταθμού ρεύματος, του λεβητοστασίου αλλά και των υπολοίπων κτηριακών εγκαταστάσεων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ενώ προχωρούμε γοργά σε περαιτέρω βελτίωση της πυροπροστασίας και της αντιμετώπισης κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εξελίσσουμε ακόμα περισσότερο τα τμήματα εσωτερικού ελέγχου, πληροφορικής και ανθρωπίνων πόρων με νέες δραστηριότητες, εξοπλισμό και στελέχωση.

Παραμένουμε ενεργοί με πληθώρα δράσεων κοινωνικής αρωγής και αλληλεγγύης, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, στηρίζοντας οικονομικά φορείς και πρωτοβουλίες που δουλεύουν αθόρυβα, αλλά μεθοδικά και αποτελεσματικά, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας. Καλή Χρονιά σε όλους».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μπέρδεμα και αντιπαραθέσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου

Απίστευτο – Ο Ρονάλντο θα λαμβάνει 555.555 ευρώ τη μέρα!