in

Το κίνημα της πετσέτας στη Χαλκιδική – Δύο συγκεντρώσεις σε παραλίες…

Στη Χαλκιδική έχει φτάσει το κίνημα της πετσέτας και σήμερα Κυριακή (6.8.2023) γίνονται οι πρώτες συγκεντρώσεις σε παραλίες της περιοχής.

  • Συγκεκριμένα σήμερα είναι προγραμματισμένες δύο κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική, στην Ποτίδαια στον Λεμονή και η άλλη, στο γήπεδο της Νικήτης στις 10:30 το πρωί στο πλαίσιο του κινήματος για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Στην περίπτωση της Χαλκιδικής, εδώ και χρόνια συντελείται σωρεία παραβάσεων στις παραλίες της, από beach bar ή ξενοδοχεία. Η δημιουργία ομάδας στο Facebook «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική» συγκέντρωσε σε πολύ μικρό διάστημα χιλιάδες μέλη.

  • Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο, ενώ η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα που κλείνουν όλη την παραλία, είναι ο κανόνας.

Το ξέσπασμα κατοίκων και παραθεριστών άρχισε από την Πάρο και τη Νάξο, και στη συνέχεια ο κόσμος άρχισε να οργανώνεται και στη Χαλκιδική, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μιχάλης Τζουγανάκης – «Πάνω στη σκηνή ξεχνάμε τη σχέση πατέρα και γιου»

Δείτε την Ιωάννα Λίλη να φωτογραφίζεται χωρίς ρούχα (Βίντεο)