in ,

AngryAngry

Το άγνωστο DEAL πολιτικού με τον φυγόδικο Κυριακίδη – Η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος & το ΕΣΡ ακούνε;

Άνοιξη του 2021 εν μέσω πανδημίας πέρασε στα… μουλωχτά η αγοραπωλησία του τηλεοπτικού σταθμού που κατείχε η εταιρεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ JERONIMO GROOVY ΑΕ -συμφερόντων του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη- ο οποίος πέρασε στα χέρια επιχειρηματία «Μονοπρόσωπου Κόμματος» που τυγχάνει πέρα από πολιτικός, συνάμα να είναι και γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

  • Το Jeronimo Groovy TV ήταν ο πρώτος Ελληνικός τοπικής και μετέπειτα περιφερειακής εμβέλειας μουσικός τηλεοπτικός σταθμός του (ομότιτλου τότε) Jeronimo Groovy Radio Station.

Ξεκίνησε την λειτουργία του, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1991 πολύ πριν δημιουργηθεί το MAD TV. Στην αυγή της νέας χιλιετίας ο τηλεοπτικός σταθμός άρχισε τα πρώτα του μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει ενώ παράλληλα προέβαλλε στις εκπομπές του, και γραμμές υψηλής χρέωσης.

Το 2003 ο σταθμός πωλήθηκε στο δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο οποίος κατέστη μοναδικός μέτοχος του και η φυσιογνωμία του σταθμού άλλαξε άτυπα από μη ενημερωτικού σε ενημερωτικού και μετονομάστηκε σε Κανάλι 10 το οποίο, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ξεπέρασε κάθε όριο, επεκτείνοντας την εμβέλεια του πανελλαδικά στήνοντας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ένα ευρύ δίκτυο συχνοτήτων, κάτι που απαγορεύεται διότι ο σταθμός διέθετε άδεια περιφερειακής εμβέλειας.

Το 2012, το Κανάλι 10, άλλαξε ιδιοκτησία, και μετονομάστηκε για τρίτη φορά σε Sunny Channel, ενώ ο ίδιος σταθμός, στις 14 Ιανουαρίου 2013, είχε υπογράψει σύμβαση με την SBC Α.Ε. για την εμπορική διαχείριση και εκμετάλλευση του καναλιού SBC κάτι που βάσει νόμου, απαγορεύεται αυστηρά, ενώ αντίστοιχα το Sunny Channel, μετατράπηκε στο SBC, μέχρι και την 1 Αυγούστου 2015, οπότε η Digea έκοψε την μετάδοση του SBC με αποτέλεσμα το κανάλι να διασπαστεί τηλεοπτικά για να επανέλθει το Sunny Channel το οποίο την άνοιξη του 2016 μετονομάστηκε, για άλλη μια φορά…

  • Ουσιαστικά το Sunny Channel της Jeronimo Groovy TV εξαγοράστηκε κατά 100% από τον Πέτρο Κυριακίδη. Το 2010 ο Ηλίας Κοπανίτσας, γνωστός από την ιστορία του New Tempo, εμφανίστηκε να νοικιάζει το πρόγραμμα του Sunny Channel από την εταιρεία Jeronimo Groovy.

Το 2013 βγήκε ένταλμα για τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος και αναζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, όμως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής το έσκασε από τη χώρα φορώντας ράσα.

  • Να θυμίσουμε λίγους μήνες αργότερα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτικές Εκμεταλλεύσεις Jeronimo Groovy Α.Ε» εναντίον της εταιρείας «SBC TV Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις» με αίτημα να καταργηθεί σύμβαση μεταξύ των δυο εταιρειών για την «ενοικίαση» τηλεοπτικής συχνότητας στην οποία εκπέμπει το Sunny Channel, το οποίο στο μεταξύ φερόταν να ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη.

Η «J.G TV» όπως δήλωνε η εταιρεία στην προσφυγή, υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2013, ιδιωτικό συμφωνητικό αποκλειστικής εμπορικής εκμετάλλευσης» με την εταιρεία SBC για τη διαχείριση του τηλεοπτικού σήματος Sunny Channel,έναντι μηνιαίου ενοικίου 25.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

 

  • Η σύμβαση είχε διάρκεια 5 χρόνια, ως το 2018. Και ενόσω το Sunny Channel εξέπεμπε πρόγραμμα υπό τη σκέψη του συγκροτήματος Κυριακίδη, η εταιρεία που «μίσθωσε» τη συχνότητα, δεν πληρωνόταν. Όπως αναφέρεται μέχρι και τον Οκτώβριο δεν καταβλήθηκε το «μίσθωμα» 241.080 ευρώ, ενώ δεν απάντησε στα εξώδικα που εστάλησαν.

Στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός συμφερόντων Κυριακίδη ενοικιάστηκε από τον πασίγνωστο πολιτικό ο οποίος αναμεταδίδει τις εκπομπές του από έναν μεγάλο αριθμό παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας.

  • Σύμφωνα με τον πλήρη φάκελο που έχουμε στην κατοχή μας η εταιρεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ JERONIMO GROOVY ΑΕ του Κυριακίδη τυγχάνει να εμφανίζεται στο ΕΣΡ ότι χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια ως έδρα τα γραφεία και το στούντιο του προαναφερόμενου πολιτικού στον Ταύρο Αττικής.

Μέχρι τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2020 (σύμφωνα με τα αρχεία του ΕΣΡ) ο φυγόδικος Πέτρος Κυριακίδης του Γεωργίου, εμφανιζόταν τυπικά ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε παραχωρήσει την εκμετάλλευση του τηλεοπτικού προγράμματος (δηλαδή την εμπορική διαχείριση και εκμετάλλευση του καναλιού) στον Μακεδόνα πολιτικό που πρόσφατα αγόρασε χλιδάτη βίλα στο Πήλιο και διαφημίζει από το κανάλι του την περιοχή με τηλεοπτικά σποτ ως τουριστικό προορισμό.

  • Τελικά εν μια νυκτί ο πασίγνωστος πολιτικός και υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας κατάφερε την Άνοιξη του 2021 -με την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης;- να εξαγοράσει την εταιρεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ JERONIMO GROOVY ΑΕ συμφερόντων Πέτρου Κυριακίδη η οποία άνηκε 100% στη ΝΕΠ Ανώνυμη Εταιρεία Εκδόσεων και Εκμεταλλεύσεων Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών.

Να σημειώσουμε ότι ο Πέτρος Κυριακίδης είναι κατηγορούμενος μαζί με τον γιο του Γιώργο στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων –ύψους μεγαλύτερου των 700 εκατ. ευρώ –που χορηγούσε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Έχουν διαφύγει αμφότεροι, με τη δεύτερη ειδική ανακρίτρια κυρία Ιωάννα Χατζάκη να εκδίδει εντάλματα σύλληψης και τις φήμες να οργιάζουν ως προς το πού βρίσκονται… Η διαφυγή Κυριακίδη είχε φθάσει και στη Βουλή, με αιχμές για αδράνεια των διωκτικών αρχών.

Έχει λάβει γνώμη για την φερόμενη αγοραπωλησία η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Adiakritos

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σοκ στο Ρίο – Βαριά τραυματισμένος σε τροχαίο ο γιος πασίγνωστου προπονητή και μια κοπέλα

Παράδειγμα ζωής – Εργαζόμενος έδωσε Πανελλήνιες για δεύτερη φορά και «αρίστευσε». Η λύση που ζητά