in

«Το 2017 είχαμε καταγγελίες για το οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας»

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τους θανάτου δύο παιδιών στην Κάτω Αχαΐα. Τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση είναι η εισαγγελική παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

  • Σημειώνεται ότι η παραγγελία για την εισαγγελική παρέμβαση δόθηκε από τον κ Νικολάου δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας.

Για τη μυστηριώδη υπόθεση που αφορά τους θανάτους των δύο παιδιών μίλησε το πρωί της Πέμπτης (26/10) ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Όπως εξήγησε ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο Οργανισμός ήδη από το 2017 είχε λάβει καταγγελίες που αφορούσαν το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης τότε μητέρας των δύο κοριτσιών.

  • «Από την περίοδο 2017 – 2020 είχαμε λάβει καταγγελίες και αναφορές για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας των παιδιών. (…) Δεν θα βγάλουμε συμπεράσματα, να πούμε όμως ότι πρέπει να μιλήσουμε για το δράμα κάποιου παιδιού που ζούσε πολλά χρόνια πριν και που έγινε μητέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα όπως δήλωσε το 2015 η ανήλικη τότε μητέρα των δύο άτυχων κοριτσιών είχε εγκαταλείψει το σπίτι όπου διέμενε. Οι καταγγελίες για το ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον που φέρεται να ζούσε η μητέρα συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια έως και 2023 όπου, η μητέρα επικοινώνησε η ίδια με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για «παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα σχετικά με την υγεία του βρέφους το οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αθήνας».

  • Έκτοτε, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, οι Αρχές ερευνούν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Σοφία Ζαχαράκη – Συνολικά 2,2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του στεγαστικού – Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής και αξιοποίησης κλειστών ακινήτων

Η σπαρακτική έκκληση της μητέρας του 27χρονου Θάνου που αγνοείται