in

OMGOMG

 Την Τρίτη ορκίζεται δήμαρχος ο Μπελέρης – Ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντά του

Την προσεχή Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, ορίστηκε η ορκωμοσία του δημάρχου και του Δ.Σ. Χειμάρρας, όπως ανακοινώθηκε από την απερχόμενη γραμματέα του σώματος. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι, αν η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK) επιτρέψει τον ομογενή Φρέντι Μπελέρη να παραστεί στην διαδικασία, με την οποία αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του, παρά την έωλη κατηγορία εξαιτίας της οποίας παραμένει προφυλακισμένος για 42 μέρες.

  • Εάν δεν συμβεί αυτό, θεωρείται βέβαιο πως η κυβέρνηση Ράμα έχει επιλέξει να συνεχίσει την «ομηρεία» Μπελέρη, με στόχο να τον θέσει εκτός δημαρχίας Χειμάρρας ώστε να επαναπροκηρύξει εκλογές με στόχο την εκλογή του «εκλεκτού» του.

Η τελετή ορκωμοσίας θα λάβει μέρος στο Δημαρχείο Χειμάρρας στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με πρόσκληση που έλαβαν οι νεοεκλεγμένοι Δ.Σ., ενώ έχει αναρτηθεί και στην είσοδο του δημοτικού καταστήματος.

Αίτηση για χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού

Οι συνήγοροι του Μπελέρη έχουν ήδη καταθέσει αίτηση για χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού, ώστε ο δήμαρχος Χειμάρρας να παραστεί στην τελετή, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια να επιστρέψει στις κεντρικές φυλακές των Τιράνων όπου κρατείται. Η αλβανική νομοθεσία προβλέπει ολιγόωρες άδειες ειδικού σκοπού για τους κρατούμενους. Οι δικηγόροι εκτιμούν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως κώλυμα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις επιδιώξεις των Τιράνων.

Την ίδια ώρα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα εξαπέλυσε από το βήμα της αλβανικής Βουλής, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση Μπελέρη. Ο ομογενής βουλευτής τόνισε πως η βούληση των πολιτών της Χειμάρρας καταπατείται εξαιτίας των επιδιώξεων του Αλβανού πρωθυπουργού, τον οποίον χαρακτήρισε … Λουδοβίκο. «Ένας εκλεγμένος πρόεδρος στερείται το συνταγματικό δικαίωμα που του έχουν εμπιστευτεί οι πολίτες του, στην κοινότητα της Χειιμάρρας καταπατάται το δικαίωμα του κυρίαρχου λαού. απλώς και μόνο επειδή δεν αρέσει στον Λουδοβίκο της Αλβανίας», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ.

Παραμένει στη φυλακή

Την περασμένη Τρίτη η SPAK απέρριψε το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος ο Μπελέρης, που κατηγορείται για υποτιθέμενη εξαγορά ψήφων δύο ημέρες πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, με περιοριστικά μέτρα.

Όπως αποκάλυψε το protothema το Ποινικό Μητρώο του Μπελέρη, που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και επικαλέστηκε η δικαστής της SPAK Αταλάντα Ζεκίρι στην απορριπτική της απόφαση, είναι πλαστό. Αντίγραφο του Ποινικού Μητρώου που κατέθεσε και η υπεράσπιση του δημάρχου Χειμάρρας, και «κατέβηκε» ψηφιακά από την πλατφόρμα e-albania, είναι «λευκό» μια και το παλαιότερο αδίκημα που κατηγορούνταν έχει παραγραφεί. Άρα η δικαιολογία που επικαλείται η δικαστής, πως «λόγω παλαιότερης καταδίκης ο Μπελέρης είναι ύποπτος φυγής» δεν ισχύει.

Πλαστό το ποινικό μητρώο

Ενημερωτικά το 2003 ο Μπελέρης είχε καταδικαστεί ερήμην για υποτιθέμενη προσβολή των συμβόλων της Αλβανίας, όταν εμπόδισε με κίνδυνο της ζωής του -ως εκλογικός αντιπρόσωπος στο χωριό Πύλιουρι- την κλοπή της κάλπης από παρακρατικούς, στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς. Το υποτιθέμενο αδίκημα τελικά παραγράφηκε.

Στα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν το αντίγραφο του Ποινικού Μητρώου του Μπελέρη που περιλαμβάνεται στην δικογραφία τον εμφανίζει ως καταδικασμένο για υπόθεση του 2003, ενώ στο ίδιο έγγραφο -όπως το «κατέβασε» ο συνήγορός του από την πλατφόρμα e-albania- εμφανίζεται με την ένδειξη (υδατογράφημα) «Ι PADENUAR» δηλαδή «Μη καταδικασμένος» με καθαρό Ποινικό Μητρώο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το τερμάτισε η Τζωρτζίνα του Ρονάλντο – Τα δείχνει όλα φάτσα – φόρα

Τέλος οι ρακέτες σε γνωστές παραλίες της Αττικής – «Τσουχτερό» το πρόστιμο για τους παραβάτες