in

Τι βρέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Σε σακούλες μετρητά και σε συρτάρια διαμερισμάτων της Κιβωτού κοσμήματα αξίας… σε τραπεζικές θυρίδες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ακόμα και χρυσές λίρες. Ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατρός Αντωνίου ανέγγιχτος για 8 ολόκληρα χρόνια, με τις αγορές ακινήτων σε Αττική, Χίο, Γιάννενα κι άλλες περιοχές της χώρας να διαδέχονται η μία την άλλη. Η εισαγγελική έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό» τα χρόνια που ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του Σταματία Γεωργαντή έπαιρναν αποφάσεις ολοκληρώθηκε και το ζευγάρι διώκεται για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Διώξεις για συνέργεια ασκήθηκαν και σε δύο στενούς συνεργάτες τους. Το 2015 η «Κιβωτός του Κόσμου» εκδήλωσε ενδιαφέρον για ένα πετρόχτιστο ακίνητο στα Γιάννενα. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το πουλήσει αλλά μια εβδομάδα πριν πέσουν οι υπογραφές ειδοποιήθηκε ότι δεν θα το αγοράσει η ΜΚΟ, αλλά ο πατέρας Αντώνιος. Με χρήματα που όπως διαπιστώθηκε δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

  • Μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού που έμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό», 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, για τη προέλευση των οποίων οι δυο τους, αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις. Ήδη έχουν δεσμευτεί 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες. Συνολικά περιέχουν 360.000 ευρώ. Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα. Η πρεσβυτέρα που ως πρόεδρος της «Κιβωτού» διαχειριζόταν εκατομμύρια από δωρεές δήλωνε ως επάγγελμα οικιακά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τράπεζα βρέθηκαν 5.900.000 σε λογαριασμό της ΜΚΟ. Από τα 273 ακίνητα που έχει στην κατοχή της η κιβωτός, το ένα είναι δηλωμένο ως κατοικία της πρεσβυτέρας και φαίνεται πως έχει αγοραστεί με χρήματα της οργάνωσης και ανήκει τυπικά στο χαρτοφυλάκιο της. Πρόκειται για μεζονέτα που αγοράστηκε τον Νοέμβριο του 2007, 105 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 126 χιλιάδων ευρώ και τιμή πώλησης 295.000 ευρώ.

Στις αρχές του 21ου αιώνα όταν ο ίδιος και η πρεσβυτέρα έφταναν από την Χίο στην Αθήνα και προχωρούσαν στην ίδρυση της «Κιβωτού», οι τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν σπάνιες και το πνεύμα στις ομιλίες του διαφορετικό. Είναι τα χρόνια των υποσχέσεων που προκαλούν θαυμασμό. Τα χρόνια που όπως έλεγε ξόδευε από το υστέρημά του. Με το πέρασμα των χρόνων η «Κιβωτός» μεγαλώνει και απλώνεται εκτός Αθηνών. Ο πατέρας Αντώνιος αισθάνεται την ανάγκη να κάνει ένα πρώτο απολογισμό. Να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για τα οικονομικά. Να πάρει μέρος σε αφιερώματα για την πορεία της «Κιβωτού». Και να ξεκαθαρίσει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις δομές, με τα ταξίδια που κάνει και την σταθερή επικοινωνία με τους υπεύθυνους που είχε τοποθετήσει. Όταν ο πατέρας Αντώνιος έλεγε πως έχει το χάρισμα, ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν αυτό που εννοούσε και είχε στο μυαλό του, μαζί με την πρεσβυτέρα. Η γιορτή του Αγίου Αντωνίου ήταν ένα μεγάλο γεγονός για τα παιδιά της δομής. Ακόμα και τα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο ιερέας που ξεκίνησε όπως έλεγε φτωχός: «φράγκο δεν είχα όταν ξεκίνησα». Βρέθηκε το 2022 με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και η σύζυγός του, με τραπεζικές θυρίδες. Ο πατέρας Αντώνιος δείχνει να άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων. Βρέθηκε στο μικροσκόπιο μεγάλης έρευνας και πλέον καλείται να δώσει απαντήσεις και για τα οικονομικά τα χρόνια που είχε το γενικό πρόσταγμα στην «Κιβωτό», ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πατέρας επιτέθηκε στον ανήλικο γιο του σε επιχείρηση στα Τρίκαλα

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο ηθοποιός Κρίστιαν Όλιβερ μαζί με τις δύο κόρες του