in

Τι «κρύβει» η φιλία του Έλον Μάσκ με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι;

Στη διάρκεια του 2023, μια ιδιαίτερη σχέση αναπτύχθηκε ανάμεσα σε δύο πρόσωπα τα οποία με τον δικό τους τρόπο απασχόλησαν και απασχολούν την επικαιρότητα: την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον ιθύνοντα νου των Tesla, SpaceX και X (πρώην Twitter) Έλον Μασκ.Πίσω από την εκκολαπτόμενη φιλία τους κρύβονται πολλά κοινά ενδιαφέροντα σε πολιτικά ζητήματα όπως η μετανάστευση και το δημογραφικό, καθώς και η κατάρτιση ενός ρυθμιστικού και ελεγκτικού πλαισίου για τον τεχνολογικό κλάδο και τους κινδύνους που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη.Τον περασμένο Ιούνιο, η Μελόνι φιλοξένησε τον Μασκ στην επίσημη κατοικία της στη Ρώμη, όπου μίλησαν για την τεχνητή νοημοσύνη και έδειξαν την οικειότητα που έχουν μεταξύ τους, καθώς ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε τους δυο τους να γελούν και να αγκαλιάζονται. Βάσει του εθιμοτυπικού, οι περισσότεροι επισκέπτες αρκούνται σε μια απλή χειραψία με τον εκάστοτε Ιταλό/ή πρωθυπουργό.

  • Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με τη Μελόνι, όταν έψαχνε για έναν αρχαίο ρωμαϊκό χώρο όπου αυτός και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα αναμετριόνταν σε έναν αγώνα πάλης μέσα σε κλουβί. Τον περασμένο Οκτώβριο, έκανε «like» σε μια ανάρτηση της Ιταλίδας ηγέτιδας στο X, όπου ανακοίνωνε το τέλος της 10ετούς σχέσης της με τον πατέρα της κόρης της.Ο Μασκ, έχει επισκεφθεί την Ιταλία αρκετές φορές φέτος και ήταν ο επίτιμος καλεσμένος σε ένα πολιτικό συνέδριο στη Ρώμη του δεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι αυτόν τον μήνα.

«Για τη Μελόνι, ο Μασκ είναι ένας μεγάλος οραματιστής, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι κερδίζει από τη σχέση αυτή: πρόσβαση σε έναν νέο και συναρπαστικό για εκείνη κόσμο. Αυτό που είναι λιγότερο ξεκάθαρο είναι τι κερδίζει», επισημαίνει ο Στέφανο Κουινταρέλι, πρώην Ιταλός βουλευτής και νυν επενδυτής στον κλάδο της τεχνολογίας.Κάποιοι θεωρούν ότι ο Μασκ αναζητά πολιτικούς συμμάχους στην Ευρώπη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να καταρτίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Μασκ βρίσκεται επίσης στο «μικροσκόπιο» των Βρυξελλών σε σχέση με το Χ το οποίο απέκτησε πέρυσι. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται υπό έρευνα από την Ε.Ε., η οποία επικεντρώνεται στον χειρισμό του παράνομου περιεχομένου και της παραπληροφόρησης. Εάν διαπιστωθεί ότι παραβίασε τους κανόνες της Ε.Ε. για το διαδικτυακό περιεχόμενο, το X κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο, σε μια εποχή που τα έσοδά του έχουν πληγεί από την απόφαση κάποιων διαφημιστικών εταιρειών να αποσύρουν τις διαφημίσεις από αυτό, καθώς δεν είναι ευχαριστημένες με ορισμένες από αναρτήσεις του Μασκ.

  • Η Μελόνι, η οποία κέρδισε τις εκλογές το 2022 και έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας, έγινε γνωστή ως ο ακροδεξιός πυρήνας στα φλέγοντα ζητήματα στην Ιταλία που αφορούν τη μετανάστευση και τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες. Για χρόνια, βασική της επιδίωξη είναι να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση από την Αφρική προς την Ιταλία μέσω της Μεσογείου -αν και δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει τις αυξημένες αφίξεις μεταναστών από τότε που ανέλαβε την εξουσία.Αυτό το φθινόπωρο, όταν η Μελόνι επιτέθηκε στη Γερμανία για τη χρηματοδότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο, ο Μασκ έγραψε σε ανάρτησή του στο X: «Σίγουρα αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Ιταλίας η μεταφορά τεράστιου αριθμού παράνομων μεταναστών από τη Γερμανία σε ιταλικό έδαφος. Έχει τάσεις εισβολής…».

Οι δυο τους έχουν επίσης βρει κοινό έδαφος σε θέματα όπως η υπογεννητικότητα και στην καταπολέμηση αυτού που ο ίδιος ο Μασκ έχει ονομάσει «ιό του έξυπνου μυαλού» (να προβάλλονται και να προωθούνται οι έξυπνοι άνθρωποι). Και τα δύο θέματα ήταν σε περίοπτη θέση στο πολιτικό συνέδριο στη Ρώμη αυτό το μήνα.«Κάθε χρόνο κοιτάζω τα ποσοστά γεννήσεων και είναι κάπως καταθλιπτικά. Δεν μπορεί κανείς να εξαρτάται από άλλες χώρες για τη μετανάστευση. Η Ιταλία είναι ο λαός της Ιταλίας», δήλωσε ο Μασκ στην εκδήλωση της Ρώμης, στην οποία παρευρέθηκε με έναν από τους γιους του.Παράλληλα, εμφανίστηκε σκεπτικός αναφορικά με την πραγματοποίηση επενδύσεων σε μια χώρα με χαμηλό ποσοστό γεννήσεων όπως η Ιταλία. «Θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να εργαστούν εκεί;» αναρωτήθηκε. «Σας παρακαλώ, γεννήστε περισσότερους Ιταλούς, αυτό λέω».Η ακραιφνώς συντηρητική Μελόνι ζητά εδώ και καιρό από τους Ιταλούς να κάνουν περισσότερα παιδιά, υποστηρίζοντας ότι η προοδευτική «κυρίαρχη κουλτούρα» υποτιμάει την έννοια της γονεϊκότητας.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δανάη Μπάρκα – «Αφήνω πίσω μου τους τοξικούς, τα ψέματα και τις στενοχώριες»

Μάθιου Πέρι – Νέες αποκαλύψεις για τον εθισμό του σε χάπια – Το ντελίβερι μέσω σάιτ γνωριμιών