in

Τι είπε πάλι ο Μπέος – “Οι δρόμοι είναι όλοι καθαροί και αυτοί που δεν είναι, ευθύνονται οι πολίτες!»

Επιβράβευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και το ¨πράσινο φως¨ για να ολοκληρώσει τα έργα αποκατάστασης του Βόλου που σημαίνει ότι οι νέες υποδομές θα γίνουν όπως πρέπει για να αντέχουν σε καιρικά φαινόμενα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές, σήμερα, χωρίς να λείψουν οι αιχμές κατά των πολιτικών του αντιπάλων.Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τη Δημοτική Αρχή.

  • Στη διάρκεια της ενημέρωσης ο δήμαρχος απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλο και είπε ότι απ’ ότι πληροφορήθηκε εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους, κάτι που αποδεικνύει ότι η τακτική και ο τρόπος που βγαίνει προς τα έξω ένα θέμα, ο κόσμος δείχνει το δρόμο να αλλάξει αυτή η τακτική και να είναι απέναντι στην κοινωνία της πόλης πιο συνεργάσιμος και πιο συμμέτοχος σε αυτό που γίνεται.«Ελπίζω να το καταλάβετε, δεν είναι προσωπικό, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που η παράταξη του ΚΚΕ εκλέγει δύο εκπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πραγματικά έχετε να δώσετε, αλλά όχι μ΄ αυτή τη νοοτροπία», είπε.Όσον αφορά στις κόντρες που υπάρχουν, με τη νέα μείζονα αντιπολίτευση είπε ότι η Δ.Α. δυναμώνει από αυτές και ο ίδιος περιμένει στις 2 Ιανουαρίου το νέο Δημοτικό Συμβούλιο «για να είμαστε μια ωραία οικογένεια όλοι μαζί, να προσφέρουμε για την πόλη μας», όπως είπε.Για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Παπαπέτρο είπε ότι «ο τύπος βάζει τα χέρια στην τσέπη και νομίζει ότι είναι κάποιος»…

Απαντώντας ο Απόστολος Ριζόπουλος είπε ότι ο δήμαρχος αδικεί το ΚΚΕ και τη ΛΑΣ, που ανέβασε τα ποσοστά της τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και στον Δήμο Βόλου (από 6,14 στο 6,79%), ενώ η Δημοτική Αρχή έχασε δύναμη, καθώς από το 58% που είχε, έπεσε στο 55%.«Βγάζουμε δύο έδρες γιατί καταργήθηκε η απλή αναλογική, δεν χάνουμε έδρα αλλά κλέβουν έδρες. Από την ενισχυμένη αναλογική εσείς παίρνεται το 60% των εδρών, ενώ ο κ. Παπαπέτρος παίρνει περισσότερες έδρες από όσες του αναλογούν, με αποτέλεσμα να χάνουμε μια ή και δεύτερη έδρα που θα είχαμε με την απλή αναλογική», τόνισε.

  • Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι η ΛΑΣ ανεξάρτητα τον συσχετισμό θα συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική και να καταθέτει απόψεις, γιατί εκτιμά ότι θα πρέπει η πολιτική που ακολουθείται από τον Δήμο να είναι προς όφελος του λαού, με λιγότερα ανταποδοτικά, να μην είναι πεδίο επιχειρηματικών συμφερόντων και η συνολική πολιτική να είναι υπέρ του λαού και όχι υπέρ των λίγων.Επίσης επανέλαβε ότι αίτημα της ΛΑΣ είναι να γίνει συνολικός σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα και η ΔΑ πρέπει να απαιτήσεις να γίνουν οι υποδομές όπως πρέπει.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις ο δήμαρχος δήλωσε υπερήφανος γιατί η Δημοτική Αρχή με ένα τόσο δύσκολο έργο με αίσθημα ευθύνης το έφερε εις πέρας. ΄΄Όπως είπε σε δύο απανωτές καταστροφές σε πέντε μέρες το 90% της πόλης είχε νερό, ενώ σήμερα 28 μέρες μετά την δεύτερη καταστροφή έχει το 100% και είναι πόσιμο. Επίσης σε όλες τις περιοχές υπάρχει πρόσβαση και στο 80% οι δρόμοι είναι καθαροί και αυτοί που δεν είναι, ευθύνονται οι πολίτες γιατί δεν έχουν συνεργαστεί με τη Δημοτική Αρχή.

  • «Ελπίζουμε να συνεργαστούν και αν δεν το κάνουν, με τον χρόνο θα καθαριστεί και το τελευταίο δρομάκι σε κάθε γειτονιά», τόνισε και συμπλήρωσε ότι εταιρίες όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΟΤΕ ακόμη σε περιοχές του Βόλου δεν έχουν αποκαταστήσει τα δίκτυα. Ακόμη είπε ότι η Δημοτική Αρχή ενεργοποιήθηκε, λειτούργησε, συνεργάστηκε και έφερε σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, αφήνοντας στην άκρη την εκλογική μάχη, κάτι που αναγνώρισε ο κόσμος και εξέλεξε ξανά τη Δημοτική Αρχή για άλλα πέντε χρόνια.Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις οκτώ μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών.

Τι νομίζετε;

-2 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το σημείωμα που άφησε η Τζολί στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε στο Κατάκολο

Δεύτερη μέρα κάτω από την Ζαρίφη η…Μενεγάκη