in ,

AngryAngry OMGOMG

Θύελλα αντιδράσεων για τη μαύρη Κλεοπάτρα του Netflix – «Ήταν Ελληνίδα, είναι λάθος ιστορικά»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media το trailer ενός νέου ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Queen Cleopatra», το οποίο «υπόσχεται» να διερευνήσει τη ζωή και την προσωπικότητα μιας από τις πιο διάσημες ιστορικές φιγούρες της Αιγύπτου, της Κλεοπάτρας.

Η επιλογή της νεαρής μαύρης ηθοποιού Αντέλ Τζέιμς για να υποδυθεί την Κλεοπάτρα Ζ’ της Αιγύπτου, «ξένισε» αρκετούς σχολιαστές στο διαδίκτυο, που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η συγκεκριμένη μονάρχης ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

«Η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα μακεδονικής καταγωγής» γράφουν σε αναρτήσεις τους πολλοί σχολιαστές, ενώ αναρωτιούνται γιατί οι συντελεστές ενός ντοκιμαντέρ (ενός είδους που υποτίθεται ότι βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και πηγές) επέλεξε τη συγκεκτριμένη προσέγγιση. Ένα από τα πρόσωπα που εκφράστηκαν αρνητικά για τους ισχυρισμούς που φαίνεται να διατυπώνει το ντοκιμαντέρ είναι και ο Αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζαχί Χαουάς, σύμφωνα με το site Egypt Independent. Υπενθυμίζοντας την ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας, ο Χαουάς επισήμανε ότι η πλειοψηφία των ιστορικών ευρημάτων και απεικονίσεων της εποχής στηρίζουν την άποψη των περισσότερων ακαδημαϊκών, ότι δηλ. η δυναμική μονάρχης δεν ήταν μαύρη.

Παρόλο που η σειρά ντοκιμαντέρ δεν έχει προβληθεί ακόμη, είναι εμφανές από το trailer ότι η εξαιρετικά ικανή μονάρχης παρουσιάζεται από τους συντελεστές της σειράς ως μια μαύρη γυναίκα, πιθανώς με «παρεξηγημένη καταγωγή».

Ένα από τα πρόσωπα μιλούν στο σύντομο κλιπ αναφέρει μάλιστα τα εξής: «Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου λέει, “δεν με νοιάζει τι διδάσκουν στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη”».

«Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ με παραγωγό την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ διερευνά τις ζωές επιφανών και εμβληματικών βασιλισσών της Αφρικής. Σε αυτήν τη σεζόν παρουσιάζεται η Κλεοπάτρα, η πιο διάσημη, ισχυρή και παρεξηγημένη γυναίκα του κόσμου – μια τολμηρή βασίλισσα, της οποίας η ομορφιά και οι έρωτες επισκιάζουν το αληθινό προσόν της, το μυαλό της. Η κληρονομιά της Κλεοπάτρας έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών διενέξεων στους ακαδημαϊκούς κύκλους, κάτι που συχνά παραβλέπει το Χόλιγουντ. Η σειρά μας επαναξιολογεί αυτό το συναρπαστικό κομμάτι της ιστορία της» αναφέρει η περιγραφή του νέου προγράμματος στη σελίδα YouTube του Netfix.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Να τους δω πως θα αντιδράσουν εκεί στην Αμερική αν μια λευκη παίξει την Aritha Francklin. Θα τα σπάσουν όλα. Επειδή είναι μόδα τους έκαναν όλους μαύρους και transgenders. Πάνε τα παιδάκια να κάνουν πλεξούδες και ξεσηκώνονται ότι τους ανήκουν και δεν έχουν δικαίωμα όλοι οι άλλοι να κάνουν πλεξούδες. Έχουν φτάσει να μισούν του λευκούς, επειδή αυτή είναι η μόδα, ο ρατσισμός τους είναι απίστευτος. Βάζουν drag queens να κάνουν show στα σχολεια μπροστά σε μικρά παιδάκια. Υποχρεώνουν κοριτσάκια να αλλάζουν μπροστά σε άνδρες που φοράνε φούστες και το παίζουν γυναίκες, στα σχολεια και στα γυμναστήρια, άνδρες κερδίζουν παγκόσμια πρωταθλήματα με την απλή δήλωση ότι θέλουν να τους φωνάζουν Μαρία. Το τελευταίο τους επίτευμα έβαλαν μια transgender να διαφημίσει αθλητικά σουτιέν. Δεν υπάρχουν εκεί στην Αμερική γυναίκες τους τελειωσαν. Μονο μια Dylan μπορεί να διαφημίσει πια σουτιέν, η οποια υποκρίνεται ότι είναι ένα μικρό κορίτσι και ουσιαστικά κοροϊδεύει το πως αθλούνται οι γυναίκες.Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ανθρώπων αλλα εκεί πέρα γίνεται αλλοίωση των γεγονότων, της ιστορίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και επιτελείται εξαφάνιση της γυναικας και εμείς καθόμαστε και τους παρακολουθούμε. BOYCOTT Μην κάθεστε αμέτοχοι στον καναπέ.

    • Τα είπες όλα!!!Μπράβο σου!!Και όταν μιλάς με τόσα επιχειρήματα έχεις τους προοδευτικούληδες να σε λένε και ρατσιστή απο πάνω…..Σε αυτές τις εποχές ζούμε να μη μπορούμε να μιλάμε γιατί δεν μας το επιτρέπουν οι ”προχώ”……

      Και όπως πάντα εμείς εδώ να ακολουθούμε τις αμερικανιές ως σηνήθως για να δείξουμε και εμείς προχωρημένοι και ότι πάμε με το ρεύμα και την μόδα της εποχής….

  2. Και εγω αυτο ξερω οτι καταγοταν απ τους Πτολεμαιους, αλλα οταν εχεις το καρπουζι και το μαχαιρι και η ιστορια αλλαζει ευκολα. Ποσοι γνωριζουν για την γενοκτονια των ινδιανων η μεγαλύτερη γενοκτονία που συνέβη ποτέ στον πλανήτη, αλλά και ταυτόχρονα η λιγότερο συζητημένη.Συνολικά από τα πρώτα χρόνια της «ανακάλυψης» της Αμερικής, μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, περισσότεροι από 100.000.000 Ιθαγενείς εξοντώθηκαν
    ΟΙ ινδιανοι εξολοθρευτηκαν και εκδιωχθηκαν απο τον τον τοπο τους, αλλα στις Χολυγουντιανες προπαγανδιστικες ταινιες οι καλοι λευκοι σκοτωναν τους κακους ινδιανους, ολοκληρες γενιες μεγαλωσαν και πιστεψαν αυτο το ΠΑΡΑΜΥΘΙ . Οι ινδιανοι ειχαν για μια και μονο ενοια γυρω στις 700 λεξεις …

Θρήνος στο Ξηρόμερο – Έχασε την μάχη για την ζωή ο 15χρονος Στάθης

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα – Βίντεο-ντοκουμέντο με την τρελή πορεία του ΙΧ στο αντίθετο ρεύμα