in

Θρήνος στον παγκόσμιο κινηματογράφο – Νεκρός ο Tom Wilkinson

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Βρετανός ηθοποιός του Full Monty, Tom Wilkinson.

O Tom Wilkinson ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε διάσημες ταινίες όπως οι The Full Monty, Ερωτευμένος Σαίξπηρ και Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ.

Ο Tom Wilkinson είχε κερδίσει βραβείο Bafta για το The Full Monty του 1997 και επανέλαβε τον ρόλο του Gerald όταν μετά από 26 χρόνια η ταινία μεταφέρθηκε σε σειρά που προβλήθηκε σε streaming της Disney+.

Είχε έξι υποψηφιότητες για Bafta συνολικά καθώς και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, για τον Michael Clayton και το In The Bedroom.

Πέθανε στο σπίτι του δίπλα στη σύζυγό του και την οικογένειά του το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Με περισσότερες από 130 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές συμμετοχές συνολικά, ο Wilkinson ήταν τόσο άνετος σε δράματα εποχής όπως το Λογική και Ευαισθησία του 1995 αλλά και σε ταινίες όπως το Rush Hour απέναντι από τον Jackie Chan το 1998 ή το RocknRolla του Guy Ritchie το 2008.
Κέρδισε επίσης ένα βραβείο Emmy υποδυόμενος τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν στη μίνι σειρά του 2008 και μια υποψηφιότητα για Emmy ως ο πατέρας του Τζον Κένεντι στην ταινία The Kennedys ενώ έπαιξε και τον Πρόεδρο Λίντον Τζόνσον στη Selma του 2014 μεταξύ άλλων.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη του. «Με μεγάλη λύπη η οικογένεια του Tom Wilkinson ανακοινώνει ότι πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του στις 30 Δεκεμβρίου. Η σύζυγός του και η οικογένειά του ήταν μαζί του. Η οικογένεια ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή» κατέληξε η ανακοίνωση.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτά είναι – Όταν η Σκορδά αμφισβήτησε τις σ3ξουαλικές ικανότητες του Λιάγκα

Καμπανάκι από Μαγιορκίνη – Υπερδιπλασιασμός των ασθενών με κορονοϊό – Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία