in

AngryAngry OMGOMG

Θρίλερ στην Πάτρα – Η κατάθεση της γιατρού Σαμκινίδου. Ο Κούγιας θα κάνει μήνυση στον δρ. Χασαπόπουλο

Σε εξέλιξη είναι η σημερινή (03.05.2023) δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας, με τον Αλέξη Κούγια να συνεχίζει τις εξετάσεις των μαρτύρων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στο δικαστήριο στις 08:30 και αυτήν τη στιγμή ο Αλέξης Κούγιας εξετάζει εκ νέου (την εξέτασε και χθες) ως μάρτυρα τη δρ. Στρατούλα Σαμκινίδου, παιδοχειρουργό στο ΠΓΝΠ Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Η σημερινή εξέτασή της, ο οποία είναι σε εξέλιξη:

Κούγιας: Σε ερώτηση της ανακρίτριας για τους γονείς και τη συμπεριφορά, είχατε πει “μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μητέρας”. Για ποιο λόγο δεν είπατε ότι η μητέρα έκανε επεισόδιο και την λέγατε “απαθή”;

Σαμκινίδου: Δεν έκανε το επεισόδιο η μητέρα, αλλά ο πατέρας.

Κούγιας: Πρώτη φορά το λέτε αυτό το ψέμα. Μηνύματα στον Ηλιάδη δεν έστειλε ο πατέρας, αλλά η μητέρα. Για ποιον λόγο θέλετε να παρουσιαστεί τη μητέρα ως απαθής, ενώ είναι η μόνη που στέκεται εκεί 24 ώρες;

Σαμκινίδου: Η ανακοπή είναι ανακοπή. Όταν υπάρχει, τη χειρίζεσαι αντίστοιχα. Για να μη χειριστώ κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι δεν ήταν ανακοπή. Εάν στάλθηκαν μηνύματα στον Ηλιάδη, δεν το ξέρω. Με την κατηγορούμενη εγώ δεν είχα καμία διένεξη εκείνη τη στιγμή. Η μόνη διένεξη που είχα, και μάλιστα δεν φώναξα, ήταν με τον Δασκαλάκη, ο οποίος άρχισε και φώναζε. Το μόνο που απάντησα, ήταν ότι η μονάδα Παίδων ήταν αυτή που έσωσε το παιδί.

Κούγιας: Από τι το έσωσε;

[…]

Κούγιας: Ο κ. Ηλιάδης, εκείνη την ημέρα, σας πήρε που έγινε το επεισόδιο με τον κ. Δασκαλάκη; Όταν η κατηγορούμενη έστειλε μήνυμα ότι το παιδί “έμεινε”; Αντιλαμβάνεστε τι έχουν αντιληφθεί η Πισπιρίγκου και ο Δασκαλάκης ως προς τη συμπεριφορά τη δική σας;

Σαμκινίδου: Δεν μπορώ να ξέρω.

Κούγιας: “Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν σας άσχημα”, έχει πει η Πισπιρίγκου στον Ηλιάδη. Ισχύει;

Σαμκινίδου: Όλο το χρονικό διάστημα, δεν είχα κανένα θέμα μαζί της.

Κούγιας: Τότε γιατί λέτε για την αντίδραση της μητέρας ότι σας έκανε εντύπωση; Γιατί δεν είπατε ότι ελάχιστες φορές είχατε μιλήσει μαζι της;

Σαμκινίδου: Ήταν πολύ λίγες οι φορές που έχω μιλήσει με την κ. Πισπιρίγκου. Όλο το διάστημα δεν είχα κανένα θέμα μαζί της.

Κούγιας: Γιατί στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια αποκρύπτετε ότι έχετε μιλήσει ελάχιστες φορές μαζί της;

Σαμκινίδου: Πού να φανταστώ πως θα το διατυπωσουν αυτό; Ελάχιστες φορές η συνομιλία μεταξύ μας. Καθημερινά ερχόμασταν σε επαφή, βλέπαμε το πώς συμπεριφερόταν. Ήταν κάθε μέρα εκεί, δεν άφησε κανένα επισκεπτήριο.

Σαμκινίδου: Είναι τίμια απάντηση αυτή;

[…]

Κούγιας: Από την εισαγωγή του παιδιού, έως τις 19 Ιουλίου, είχε καμία βελτίωση; Άλλαξε κάτι στη νοημοσύνη, στην τετραπληγία του; Ήταν 100 ημέρες.

Σαμκινίδου: Κατ’ αρχάς, δεν χρησιμοποίησα τον όρο τετραπληγία. Είπα μυοτονία, και κάποιους άλλους όρους. Ήταν ένα παιδί εγκεφαλοπαθητικό. Δεν χρειαζόταν οξυγόνο. Ήταν σταθερή η κατάσταση.

Κούγιας: Τι τους λέγατε, στην ενημέρωση των γονιών, για το παιδί;

Σαμκινίδου: Στις 22 Ιανουαρίου θυμάμαι που παρέλαβα το παιδί σε σταθερή κατάσταση. Αν έχει πυρετό ή όχι. Αν σιτίστηκε, αν δεν σιτίστηκε. Αν ούρησε, αν δεν ούρησε.

Κούγιας: Η νοσηλεύτρια κ. Καρβουνίδου κατέθεσε ότι πήγαινε στα επισκεπτήρια μόνο η κατηγορούμενη και όχι ο κ. Δασκαλακης, λόγω της εργασίας του. Αυτό το γνωρίζετε ότι γινόταν;

Σαμκινίδου: Βεβαίως το γνωρίζω. Στην κατάθεσή μου χθες, είπα ότι ήταν πρωί-βράδυ εκεί, χωρίς καμία απουσία.

Κούγιας: Γιατί αυτό δεν το είπατε στην ανακρίτρια;

Σαμκινίδου: Γιατί δεν ερωτηθηκα.

Κούγιας: Η κ. Μπέλλου ειδοποίησε εσάς για να σας πει ότι το παιδί έκανε ανακοπή. Γιατί εσάς και όχι τον κ. Ηλιάδη;

Σαμκινίδου: Η κ. Μπέλλου δεν ενημέρωσε εμένα. Ενημερώθηκα από νοσηλεύτρια της μονάδας Παίδων. Δεν έπαθε ανακοπή γιατί εγώ κατέβηκα κάτω και δεν διαπίστωσα.

Κούγιας: Είχατε δύο κλήσεις από την επιμελήτρια κ. Μπέλλου. Στην τρίτη κλήση αναφέρθηκε σε νοσηλεύτρια, ότι το παιδί είναι σε καρδιακή ανακοπή. Ποιος το ανέφερε στη νοσηλεύτρια της Παιδιατρικής;

Σαμκινίδου: Ο ειδικευμένος παιδίατρος που ήταν εκείνη την στιγμή. Εγώ εφημέρευα και μαζί με τη νοσηλεύτρια δεν διαπιστώσαμε ανακοπή.

Κούγιας: Το γεγονός ότι το παιδί είχε 130 σφύξεις, κανονικά είναι 98 με 110 το πολύ.

Σαμκινίδου: Τα φυσιολογικά όρια στις σφύξεις στα παιδιά είναι από 70 έως 130. Μέσος όρος 100, 110.

Κούγιας: Η μητέρα βλέπει εκείνη την ώρα 150. Οι γιατροί πιο μετά είδαν 132. Είναι ένδειξη που πρέπει να ψάξουμε την καρδιά.

Σαμκινίδου: Τις 130 σφύξεις τις είδα με τα μάτια μου. Στο Καραμανδάνειο δεν τα είδα, δεν εκφέρω γνώμη, δεν έχω άποψη.

Κούγιας: Όταν ανέβηκε το οξυγόνο στα 99, σε πόσο χρόνο ανέβηκε;

Σαμκινίδου: Όταν κατέβηκα εγώ, δεν υπήρχε καταγραφή του οξυγόνου, του κορεσμού.

Κούγιας: Η ωχρότητα σε τι οφείλεται, ενώ σφύξεις και οξυγόνο έστω και με μάσκα ήταν φυσιολογικά;

Σαμκινίδου: Σε πολλά πράγματα δεν μπορώ να ξέρω την συγκεκριμένη στιγμή.

Κούγιας: 17 Ιανουάριου μπήκε το παιδί για μαγνητική. Ήταν προγραμματισμένο. Πώς ήταν εικόνα του παιδιού έως τότε;

Σαμκινίδου: Η κατάσταση του παιδιού, από τότε που έφυγε το παιδί από την ΜΕΘ Ρίου έως την μέρα που έκανε την μαγνητική, ήταν στάσιμη.

Κούγιας: Πόσα επεισόδια συνέβησαν από τις 19 που μπήκε στην Παιδιατρική (στις 21 μπαίνει στην μονάδα Παίδων) μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, που μετά πήγε στην Αθήνα. Όχι σπασμοί, μείωση κορεσμού οξυγόνου, πυρετοί κτλ.

Σαμκινίδου: Είναι καταγεγραμμένα στο ενημερωτικό.

[…]

Σαμκινίδου: Στα τόσα χρόνια, και ένας να επιβιώσει μετά από μια ΚΑΡΠΑ [καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση], εγώ θα έχω εκπληρώσει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Κούγιας: Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι επιτρεπτό, ηθικά, μια ΚΑΡΠΑ να γίνεται πάνω από 25 λεπτά. Εσείς τι είστε που κάνετε ΚΑΡΠΑ πάνω από 25 λεπτά. Είστε ανήθικη;

[…]

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι θα κατατεθεί μήνυση στον γιατρό Χασαπόπουλο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Σοκ στο Βελιγράδι – Αυτός είναι ο 14χρονος που σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα στο σχολείο

Θρήνος στην Ελληνική ακτοπλοΐα – Νεκρός μέσα στο πλοίο 54χρονος καπετάνιος