in

LOLLOL

Θρίλερ στην Πάτρα – «Δεν θα δώσουμε τροφή στο συνήγορο της κατηγορουμένης»

Αποφασισμένοι να μην απαντήσουν σε αυτή τη φάση στις συνεχείς «προκλητικές επιθέσεις» που δέχονται από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, παρά τις μηνύσεις που υπέβαλε η τελευταία σε βάρος τους, είναι οι γιατροί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα: «Ο κ. Κούγιας αναφέρει συνεχώς ανακριβή πράγματα. Το τι έχει γραφτεί και το τι έχει πει ο καθένας φαίνεται. Εμείς δεν κατηγορήσαμε κανέναν. Απλά αναφέραμε τα γεγονότα με τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας και τη συμπεριφορά της μητέρας της στο νοσοκομείο.

  • Η Δικαιοσύνη θα κρίνει. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι να είμαστε συνεννοημένοι σε βάρος μιας μητέρας», είπε στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» γιατρός από το Καραμανδάνειο. «Ας λέει ό,τι θέλει ο κ. Κούγιας. Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να απαντήσουμε. Δεν θα δώσουμε τροφή στον συνήγορο της κατηγορουμένης. Στο τέλος θα φανεί ποια είναι η πραγματικότητα», σημείωσε.

Νέες καταθέσεις
Η γιατρός, που γνωρίζει πολύ καλά τα γεγονότα -από την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο μέχρι την αιφνίδια ανακοπή καρδιάς και τη μεταφορά της στο Ρίο-, μας είπε ότι οι καταθέσεις των συναδέλφων της που έπονται από τα άλλα νοσοκομεία θα έχουν μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης: «Δεν είμαστε μόνοι μας, είναι κι άλλοι γιατροί που θα καταθέσουν. Σε μας μπορούσε να λέει ό,τι θέλει (σ.σ. ο συνήγορος υπεράσπισης). Κάναμε εισαγωγή ένα παιδάκι που οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά εκ των υστέρων, μετά την εντελώς αιφνίδια ανακοπή της Τζωρτζίνας. Αφήστε να τελειώσουν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών και από τα άλλα νοσοκομεία και θα δούμε τι θα κάνουμε», σημείωσε. Η ίδια μας μετέφερε τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων της για το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν σε ΜΜΕ φωτογραφίες των γιατρών και νοσηλευτών που κατέθεσαν.

«Αυτογκόλ»
«Μεγάλο αυτογκόλ Κούγια και κάτι παραπάνω». Έτσι χαρακτήρισε η γιατρός από το Καραμανδάνειο την ενέργεια του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου να ζητήσει επίμονα να καταθέσει στη δίκη η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά, διατυμπανίζοντας ότι «με την κατάθεσή της θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο και θα φανεί ότι οι γιατροί είπαν ψέματα ότι επικοινώνησαν με την παιδοκαρδιολόγο όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία η Τζωρτζίνα». Το αίτημα της υπεράσπισης, για το οποίο ο κ. Κούγιας απειλούσε να παραιτηθεί, έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η κ. Καρατζά θα καταθέσει την Τρίτη σε μια συνεδρίαση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Η παιδοκαρδιολόγος μιλώντας στον υπογράφοντα διέψευσε κατηγορηματικά τον συνήγορο της κατηγορουμένης. «Είδα το παιδί δέκα ημέρες πριν αρρωστήσει χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, μόνο και μόνο επειδή είχαν πεθάνει τα άλλα δύο αδελφάκια του. Με πήραν από το Καραμανδάνειο να μου πουν να το δω. Τους είπα: “Τι να το δω, αφού το είδα πριν από 10 μέρες, το πολύ πολύ να του βάλουμε ένα holter, και ήταν παντελώς φυσιολογικό’’. Το είδα ξανά 24 ώρες μετά την ανακοπή και πάλι η καρδιά του δεν είχε πρόβλημα», επισήμανε. «Όλα είναι καταγεγραμμένα στον σκληρό δίσκο και την έκθεσή μου την έχει και ο εισαγγελέας. Και όταν το παιδί πήγε στο Ωνάσειο δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα. Στο καρδιοχειρουργικό κέντρο έγινε και βιοψία καρδιάς, έστειλαν μάλιστα δείγματα στη Γερμανία και δεν βρέθηκε καμία καρδιοπάθεια. Ουσιαστικά επειδή δεν είχαν τι να κάνουν της έβαλαν τον απινιδωτή χωρίς να έχει ένδειξη να μπει. Αποκλείεται ποτέ να έχω πει ότι δεν επικοινώνησαν γιατροί μαζί μου», τόνισε.
Η παιδοκαρδιολόγος επισήμανε ότι οι γιατροί στο Καραμανδάνειο στέλνουν τα παιδιά για έλεγχο με το παραμικρό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η καρδιά τους λειτουργεί φυσιολογικά.

Μηνύσεις
Μετά την πανηγυρική διάψευσή του από την κ. Καρατζά, ο Αλ. Κούγιας απείλησε την παιδοκαρδιολόγο με μηνύσεις. Επιμένει ότι οι γιατροί του νοσοκομείου και η ίδια ψεύδονται σχετικά με το εάν η κ. Καρατζά είχε κληθεί πριν από την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Πάτρα – Άννα Μαστοράκου: «Δεν θα αφήσουμε έναν δικηγόρο να έχει ιατρικές υποθέσεις από το Google!»

«Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε έναν δικηγόρο να κατασυκοφαντεί τους γιατρούς και τη λειτουργία των νοσοκομείων στον κόσμο», επισήμανε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου μιλώντας στον Πέτρο Κουσουλό. Όπως είπε: «Ο κ. Κούγιας πραγματικά δημιουργεί μια εικόνα η οποία είναι εντελώς απαξιωτική και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, με το λειτούργημα των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού. Αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν μας εκφοβίζουν μηνυτήριες αναφορές. Ας κάνει όσες θέλει. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε έναν δικηγόρο να έχει υποθέσεις από το Google, όπως έκανε ο κ. Κούγιας. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που λοιδορούνται από τον Κούγια είναι επιφανείς συνάδελφοι στην Πάτρα, άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία και διαδρομή, και ειλικρινά είμαστε όχι απλά αρνητικά εντυπωσιασμένοι, αλλά αγανακτισμένοι με αυτή τη συμπεριφορά. Η παραποίηση κάποιων πραγμάτων εκ μέρους του είναι εντυπωσιακή», τόνισε η κ. Μαστοράκου.
Πριν από λίγες ημέρες το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καταδίκασε ομόφωνα τις δηλώσεις του ποινικολόγου κατά ιατρών-μελών του χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτες και συκοφαντικές», για να απαντήσει άμεσα ο κ. Κούγιας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τις συντεχνιακές ανακοινώσεις σας, για να καταφέρετε να επανεκλεγείτε στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, τις γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια και σας θέτω πέντε ερωτήματα…».
«Οι εκλογές των ιατρικών συλλόγων έγιναν τον Οκτώβριο του 2022, άρα δεν υπάρχει κανένα άγχος προεκλογικού αγώνα. Θα καλύψουμε την αλήθεια των γιατρών μας οι οποίοι είναι έμπειροι και αισθάνονται πάρα πολύ προσβεβλημένοι, καθώς ο Κούγιας τους χαρακτήρισε κομπογιαννίτες, ότι ουσιαστικά σακατεύουν παιδιά και ότι είναι ψευδομάρτυρες», σημείωσε η κ. Μαστοράκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ereportaz

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Άγριος καβγάς στο κέντρο των Χανίων – Ο ένας κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο

Γιώργος Μαρίνος – «Μπορούσε να σε ξεφτιλίσει και να σε ρίξει στα πατώματα»