in

Θρίλερ στην Πάτρα – Αποφάσεις σταθμός κατά Πισπιρίγκου και υπέρ της ελευθερίες του Τύπου

Στις 13 Οκτωβρίου 2022 η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της εφημερίδος μας αλλά και του υπογράφοντος για παραβίαση του δικαστικού απορρήτου αλλά και των προσωπικών της δεδομένων εξαιτίας του γεγονότος ότι σε δημοσιεύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2022 και της 9ης Οκτωβρίου 2022 αποκαλύψαμε συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας αλλά και απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στην ουσία η «χαροκαμένη μάνα» επιθυμούσε τη φίμωση της εφημερίδος και της δημοσιογραφικής έρευνας.

  • Με σκεπτικό-κόλαφο δύο εισαγγελείς (Πρωτοδικών και Εφετών) έβαλαν στο αρχείο τη μήνυση της κατηγορουμένης που επιθυμούσε τη φίμωση της «Μ». Έγγραφα-ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι και μέσα από τη φυλακή μεθόδευε την ποινική εξόντωσή μας.

Ζητούσε την ποινική εξόντωση ενός ανεξάρτητου Μέσου, το οποίο έχει πρωτοστατήσει με τις αποκαλύψεις του στην υπόθεση θανάτων-δολοφονιών των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη: της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Μέσω ενός πολυσέλιδου δικογράφου η κυρία Πισπιρίγκου «διαμαρτυρόταν» για τη διαρροή -όπως ισχυριζόταν- της εισαγγελικής πρότασης αλλά και του βουλεύματος για την άτυχη Τζωρτζίνα, καθώς και την παράνομη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων της. «Η επεξεργασία στην οποία προέβησαν δεν υπαγορευόταν από οποιαδήποτε αδήριτη ανάγκη προς πληροφόρηση του κοινού και σε κάθε περίπτωση μπορούσε να επιτευχθεί με ηπιότερο μέσο, χωρίς να θιγεί το δικαίωμα της ιδιωτικής μου ζωής και του απόρρητου του βίου μου και φυσικά δίχως να πλήξει τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής μου ζωής και της εικόνας μου. Σε κάθε περίπτωση όφειλαν, εφόσον θεώρησαν ότι υπήρχε ανάγκη πληροφόρησης του κοινού, να διασφαλίσουν την τήρηση της ανωνυμίας μου, αντί να επιτρέψουν την παράθεση των στοιχείων της ατομικότητάς μου, να αποφύγουν την προβολή της εικόνας μου και να αρκεστούν απλώς στην καταγραφή της είδησης…», ανέφερε μεταξύ άλλων στη μήνυση που είχε καταθέσει.

Στις 2 Νοεμβρίου 2023 η απόπειρα της κατηγορουμένης να φιμώσει τον Τύπο έπεσε στο κενό. Με μια πολυσέλιδη (αριθμεί 24 σελίδες) διάταξη-σταθμό ο εισαγγελέας Εφετών κ. Νικόλαος Αντωναράκος έβαλε οριστικά στο αρχείο τη μήνυση Πισπιρίγκου και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις νομικές ακαταληψίες που υπέγραψε ο τέταρτος κατά σειρά δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας. Είχε προηγηθεί η αρχειοθέτηση της μήνυσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς και η προσφυγή της κατηγορουμένης, η οποία -όπως αποδεικνύουμε σήμερα- μέσα από τη φυλακή αντί να ασχολείται με την αλήθεια για τις υποθέσεις των παιδιών της, ασχολείτο με την εξόντωση ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και ενοχλητικών δημοσιογράφων. Η συγκεκριμένη διάταξη δεν αποτελεί σταθμό απλώς επειδή διατάσσει την κατάπτωση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου των 250 ευρώ που πλήρωσε ως ηλεκτρονικό παράβολο η κατηγορουμένη για την εξόντωσή μας, αλλά γιατί το σκεπτικό της αποτελεί φάρο ελευθερίας για όλους όσοι ασκούν μαχόμενη δημοσιογραφία απέναντι σε κατεστημένα και μεθόδους slapping που -δυστυχώς- έχουν οδηγήσει την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα στην 108η θέση παγκοσμίως.

Διάταξη-σταθμός

  • Στο διά ταύτα της διάταξής του, ο κ. Αντωναράκος κατακρημνίζει έναν προς έναν τους νομικά ανίσχυρους ισχυρισμούς στους οποίους έσυρε την κατηγορουμένη ο τέταρτος κατά σειρά (πρώην και νυν) δικηγόρος της. Σε ό,τι αφορά τη δήθεν παραβίαση του δικαστικού απορρήτου τον οποίο επικαλούνταν η Πισπιρίγκου, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι «εξ ουδενός στοιχείου της δικογραφίας προέκυπτε ότι αυτοί (σ.σ. δηλαδή εμείς) επεξεργάστηκαν το εν λόγω βούλευμα που περιείχε προσωπικά δεδομένα της προσφεύγουσας που αφορούσαν δικαστικές σε βάρος της διαδικασίες αποκτώντας πρόσβαση σε διαρθρωμένο αρχείο, όπου ήταν αυτό καταχωρισμένο ή που επρόκειτο να περιληφθεί μελλοντικά, ή απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό από άλλο άγνωστο πρόσωπο που παρανόμως προέβη σε τοιαύτη επεξεργασία».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Κατερίνα Λέχου – Δείτε πόσο αψεγάδιαστο κορμί έχει στην παραλία…

Ανατροπή στην prime time – Πέρασε ξανά η “Μάγισσα” τον “Σασμό”…