Συναγερμός σήμανε στις ιταλικές Αρχές στο Μπάρι, όταν σε έλεγχο φορτηγού που είχε φτάσει από την Πάτρα εντοπίστηκαν τρεις πύραυλοι τύπου Akeron. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ένας 46χρονος Γάλλος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση.
- Το περίεργο της υπόθεσης βρίσκεται στους ειδικούς περιέκτες που μετέφερε. Από τους πέντε, ο ένας ήταν άδειος, ενώ ένας ακόμη περιείχε εκπαιδευτικό, αδρανή πύραυλο.
- Στους υπόλοιπους τρεις, όμως, βρέθηκε στρατιωτικό υλικό που χαρακτηρίστηκε από τους Ιταλούς πραγματογνώμονες ως βαρύ πολεμικό υλικό. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί η σήμανση με τις μπλε ταινίες.
Οι συγκεκριμένες ταινίες παρέπεμπαν σε εκπαιδευτικό υλικό, όμως κάτω από αυτές αποκαλύφθηκε διαφορετικός χρωματισμός, που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη συνδέεται με πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας.
Ο 46χρονος υποστήριξε ότι έκανε απλώς τη δουλειά του και ότι το υλικό είχε μεταφερθεί στην Ελλάδα για συντήρηση και επισκευή, προτού επιστρέψει στη Γαλλία.
Παρουσίασε φορτωτικές και άδειες, όμως οι Αρχές εξετάζουν ασυνέπειες στα έγγραφα, στις ημερομηνίες και στις σφραγίδες. Η έρευνα συνεχίζεται για να ξεκαθαρίσει από πού προήλθε το φορτίο και πού ακριβώς κατευθυνόταν.
