Σε… καθημερινό πονοκέφαλο για οδηγούς, πεζούς αλλά και την Τροχαία εξελίσσεται η παράνομη στάθμευση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τα επίσημα στοιχεία να αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος.
Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, βεβαιώθηκαν συνολικά 31.159 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, με τον Σεπτέμβριο να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο κόπηκαν 8.466 κλήσεις, ενώ τον Αύγουστο καταγράφηκαν άλλες 8.320.
Τον Σεπτέμβριο, όμως, ο αριθμός εκτοξεύτηκε στις 14.373 παραβάσεις, αποτελώντας μακράν τον χειρότερο μήνα του τριμήνου. Στους κεντρικούς δρόμους, όπως η Μητροπόλεως, η Αγίας Σοφίας και η Ερμού, οι εικόνες με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, οχήματα πάνω σε πεζοδρόμια και μπροστά από ράμπες ΑμεΑ παραμένουν καθημερινό φαινόμενο.
Και τα δίκυκλα, όμως, δεν μένουν στο απυρόβλητο. Μέσα στο ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 462 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση μοτοσικλετιστών, με αρκετά δίκυκλα να καταλαμβάνουν ακόμη και χώρους στα πεζοδρόμια.
Οι αριθμοί δείχνουν πως, παρά τις αλλαγές στις μετακινήσεις και τη λειτουργία του μετρό, το πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος στη Θεσσαλονίκη παραμένει μεγάλο και προκαλεί καθημερινά ένταση στους δρόμους της πόλης.
