in

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Κακουργηματική δίωξη σε μπάτσο που έβαζε πλάτη σε λαθρομετανάστες

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εις βάρος του αστυνομικού που συνελήφθη για διακίνηση παράνομων μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία » της Θεσσαλονίκης.

  • Συγκεκριμένα κατηγορείται για: εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση και προσφορά για τέλεση κακουργήματος κατ’ εξακολούθηση.

Οι δύο Σύροι μετανάστες, που συνελήφθησαν μαζί του, κατηγορούνται για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, παράνομη είσοδο και απόπειρα παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 6η τακτική ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος αξιωματικός αστυνομικός που υπηρετεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι σκοπός του ήταν να εξαρθρωθεί ένα κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

  • Εδώ και μήνες βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από συνομιλίες προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του. Υπόψιν ελήφθη και η καταγγελία ενός συναδέλφου του στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που χειρίστηκε την υπόθεση. Τα δύο αδέλφια (μεταξύ αυτών μια ανήλικη) από τη Συρία χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια Εσθονίας και συνελήφθησαν όταν πέρασαν τον έλεγχο και επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο που είχε προορισμό τις Βρυξέλλες. Ο αστυνομικός συνελήφθη στο σπίτι του καθώς δεν βρισκόταν στο αεροδρόμιο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τζωρτζίνα Λιώση – Η Ντιλέκ του «Ταμάμ» σε χειρονομίες και… «γλειφιτζούρια»

Σάντυ Χατζηιωάννου – Θυμάστε με ποια σειρά μας «συστήθηκε» πριν τον «Σασμό»;