in

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Άταφος ο 64χρονος που δολοφονήθηκε στη Μενεμένη

Στα αζήτητα του νεκροτομείου παραμένει η σορός του 64χρονου ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας πριν 18 μέρες, μέσα στο διαμέρισμα του, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

 

Ο νεκρός έχει καταγωγή από τη Δράμα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δεν βρέθηκε κανένας συγγενής για να αναλάβει τις διαδικασίες ενταφιασμού.

  • Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε μόνο ο εργοδότης του θύματος για να ζητήσει ένα πιστοποιητικό θανάτου έτσι ώστε να τον διαγράψει από την κατάσταση πληρωμών. Ο ίδιος παραπέμφθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα για τη χορήγηση του συγκεκριμένου εγγράφου, ενώ φέρεται πως δεν εκδήλωσε κανένα ενδιαφέρον σχετικά με την κηδεία και την ταφή.

Έτσι, αναμένεται η τελική αναφορά από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης που να βεβαιώνει ότι δεν εντοπίστηκαν συγγενείς ή κάποιος άλλος που θα αναλάβει τη διαδικασία ενταφιασμού.

 

Το χρονικό περιθώριο που προβλέπεται γι’ αυτή τη διαδικασία είναι δύο μήνες και μέχρι τότε η σορός θα παραμείνει στο ψυγείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

  • Στη συνέχεια προβλέπεται να εκδοθεί κονδύλι, ύψους 300- 350 ευρώ, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ταφή δημοσία δαπάνη.

Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου, ενώ ως δράστης συνελήφθη ένας 29χρονος όταν μετέβη σε Αστυνομικό Τμήμα και ομολόγησε την πράξη του, ενώ ο ίδιος υπέδειξε τον τόπο του εγκλήματος. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού.

  • Μετά την απολογία στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο καθ’ ομολογία δράστης της άγριας δολοφονίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στην απολογία του ο 29χρονος φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, επειδή το θύμα επιχείρησε να τον βιάσει. Δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, ενώ – δια του συνηγόρου του – υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

  • Από την αστυνομική έρευνα και την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο 64χρονος δέχτηκε χτυπήματα και μαχαιριές στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ο λαιμός του θύματος ήταν δεμένος με ένα κορδόνι, ενώ δίπλα στο σώματα βρέθηκε ένα σφραγισμένο φακελάκι με προφυλακτικό. Με ένα σφουγγάρι ο δράστης έγραψε με το αίμα του θύματος, στον τοίχο τη λέξη «παιδεραστής». Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκαν τρία μαχαίρια οικιακής χρήσης.

Τέλος, κατά την αστυνομία, το κίνητρο της ανθρωποκτονίας φαίνεται να είναι σεξουαλικό.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

“Τινάζει την μπάνκα” ο Ατζούν για το νέο Survivor – Βόμβα με Σπυροπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόστολος Γκλέτσος – Η ηλικία, τα πάθη, ο έρωτας και οι συμβουλές στην κόρη του