in

AngryAngry OMGOMG

Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη 45χρονος που έκανε περιπολίες ως «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» – Η ανάρτηση που τον «έκαψε»

Στη σύλληψη ενός 45χρονου προχώρησαν χθες (Τετάρτη 6/9) οι αστυνομικές αρχές στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, με την κατηγορία ότι δημοσίευσε βίντεο στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσιάζεται ως μέλος των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» και εμφανίζεται δήθεν να πραγματοποιεί περιπολίες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με υποτιθέμενα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.. Ο ίδιος, καλεί, μάλιστα τους χρήστες του Διαδικτύου να ενταχθούν στο «Σώμα Θεματοφυλακής Α 120 Συντάγματος».

Το επίμαχο βίντεο δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Facebook στις 12 Αυγούστου και αναπαρήχθη από άλλους χρήστες της ίδιας κοινωνικής πλατφόρμας. Ο 45χρονος εμφανίζεται μπροστά σε έξι αυτοκίνητα, στα οποία έχουν τοποθετηθεί φάροι χρώματος μπλε – κόκκινου, σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

«Έχετε καταλάβει πόσο εύκολο είναι να καταλάβουμε την Ελλάδα», ακούγεται να λέει ο 45χρονος και «έχουμε δικαίωμα να κάνουμε έλεγχο από το πρωθυπουργικό γραφείο μέχρι το οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, στρατόπεδο κλπ αν κάνουν τη δουλειά τους σωστά». «Για να κυκλοφορήσεις με αναμμένο φάρο, αν δεν είσαι του Σώματος, αν δεν είσαι το Σύνταγμα, αν δεν είσαι Έλληνας πολίτης, τρως επτακόσια πενήντα (750) ευρώ πρόστιμο. Εμείς μέρα νύχτα έτσι κυκλοφορούμε διότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή», συνεχίζει ο 45χρονος και προσθέτει «Τόσο εύκολα παίρνουμε τη χώρα πίσω, κοιτάξτε λίγο, αρκεί να ‘ρθείτε στο Σώμα», «…ή έρχεσαι και παίρνεις τη χώρα στα χέρια σου, ή κάθεσαι και γίνεσαι υπόδουλος, γίνεσαι υποχείριο τους», «…κάνουμε περιπολίες όλη την πόλη, έχουμε δικαίωμα να έχουμε τους φάρους τα περιπολικά μας…». «Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, και ότι ορίζει το Σύνταγμα, τότε τον τελειώνουμε», λέει και αναφέρει: «Μέχρι τέλος του χρόνου έχουν τελειώσει όλα, αυτό είναι υπόσχεση». Απευθύνει δε κάλεσμα: «Έλληνες ενσωματωθείτε στο Α120». Η ανάρτηση προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τελέσεων αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν χθες σε περιοχή της Χαλκιδικής. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ., σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρέθηκε ένας φάρος αυτοκινήτου, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς συνολικού μήκους 20 εκατοστών και μήκους λάμας οκτώ εκατοστών, χειροπέδες, μία φορητή μεγαφωνική εγκατάσταση και αυτοκόλλητα με φράσεις όπως «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ * ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ* Α120Σ», «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ», το εθνόσημο, εικόνες της Παναγίας και του Χριστού καθώς και η ελληνική σημαία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος, προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φάρος και ο σουγιάς βρέθηκαν στην κατοχή του, επειδή δραστηριοποιείται εθελοντικά στην πυρασφάλεια, ενώ απολογήθηκε ότι δεν είχε πρόθεση να υποκαταστήσει με τις ενέργειές του την ΕΛ.ΑΣ. κι ότι θα «κατεβάσει» το επίμαχο βίντεο.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, αντιποίηση δημόσιας υπηρεσίας (τετελεσμένη και σε απόπειρα), όπως επίσης για παράνομη βία σε απόπειρα. Παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – «Πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι χάλασα την οικογένειά μου»

Το τόλμησε ΚΑΙ αυτό – Ηθοποιός κάνει twerking και τρέλανε το Instagram – Χαμός με το ΒΙΝΤΕΟ!