Θεϊκό σημάδι ή κακή συντήρηση; – «Άνοιξε η γή» στο Επισκοπείο στο Μεγανήσι

2 Min Read

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βησσαρίωνος και στο Μεγανήσι συνέβη κάτι που δύσκολα περνάει απαρατήρητο. Και όχι, αυτή τη φορά δεν ήταν τα… ζαργανοψάρια που έδωσαν θέμα!

  • Κατά την καθιερωμένη επίσκεψη του Επισκόπου Λευκάδος και Ιθάκης στον Ιερό Ναό, η στιγμή της ενθρόνισής του στο Επισκοπείο εξελίχθηκε σε σκηνικό που θα μπορούσε να είναι μέχρι και σε ταινία.

Το ξύλινο δάπεδο υποχώρησε και άνοιξε μια τεράστια τρύπα!

  • Ευτυχώς, ο Δεσπότης δεν τραυματίστηκε και το περιστατικό έμεινε μόνο ως ένα πολύ σοβαρό… απρόοπτο της ημέρας. Η λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά, όμως το θέμα δεν τελείωσε εκεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρονται από την τοπική κοινωνία, ο Επίσκοπος, επιστρέφοντας στη Λευκάδα, προχώρησε στην επιβολή 15ήμερης αργίας στον υπεύθυνο εφημέριο, αποδίδοντας την απόφαση σε ζητήματα κακής συντήρησης του χώρου.

  • Και κάπου εδώ αρχίζουν τα… παραλειπόμενα!

Γιατί αρκετοί Μεγανησιώτες φέρεται να εξέλαβαν το περιστατικό ως «θεϊκό σημάδι», ειδικά μέσα στο ήδη φορτισμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία μετά την απόφαση του Επισκόπου για τον αγαπημένο τους εφημέριο.

Το περιστατικό, λοιπόν, από μια τρύπα στο πάτωμα εξελίχθηκε σε μεγάλο θέμα συζήτησης στο νησί.

  • Άλλοι βλέπουν κακή συντήρηση.
  • Άλλοι βλέπουν… μήνυμα από ψηλά.

Και ο Μεγανησιώτικος καφές, όπως καταλαβαίνετε, έχει πάρει φωτιά!

Share This Article