in

LOLLOL LoveLove AngryAngry CryCry

Χρήστος Ζαμπούνης – «Αν είχε τηρηθεί η συμφωνία με τον Τέως θα κηδευόταν ως αρχηγός κράτους»

Ο τέως έφυγε από τη ζωή και ο θάνατός του κλείνει ένα ιστορικό κεφάλαιο για τη χώρα.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Live News ο βασιλικός παρατηρητής Χρήστος Ζαμπούνης υπάρχει αυτή η καθυστέρηση προκειμένου να μπορέσουν να έρθουν στην τελετή βασιλείς απ’ όλη την Ευρώπη.

«Η κηδεία θα καθυστερήσει γιατί οι περισσότεροι συγγενείς του είναι από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης και είναι αρχηγοί κρατών. Συγκεκριμένα ο Κάρολος στη Βρετανία, η Μαργαρίτα που είναι αδερφή της Άννας Μαρίας της Δανίας και ο Φελίπε που είναι βασιλιάς της Ισπανίας και γιος της αδερφής του Κωνσταντίνου. Οι τρεις αυτοί θρόνοι θα εκπροσωπηθούν σε υψηλότατο επίπεδο. Αν θα είναι η Κάρολος ή ο Ουίλιαμ δεν έχει γίνει γνωστό. Ήταν η εξέλιξη της υγείας του Κωνσταντίνου τέτοια και γι’ αυτό ήρθε και όλη η οικογένειά του στην Ελλάδα. Είναι μια ενωμένη οικογένεια».

Ο Χρήστος Ζαμπούνης θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι αγκυλωμένοι στο παρελθόν σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Θα σεβαστώ την απόφαση της κυβέρνησης να γίνει ιδιωτικά η κηδεία και η ταφή του. Στη Ρουμανία όταν ήρθε ο κομμουνισμός παρότι ήταν τεσσάρων ετών στον βασιλιά Μιχαήλ του δόθηκαν τα παλάτια, οι τίτλοι του και δεν του πήραν την ιθαγένεια. Στην Βουλγαρία στον βασιλιά Συμεών δόθηκαν τα παλάτια και οι τίτλοι έγινε πρωθυπουργός και έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ. Στην Αλβανία ανεγέρθη προτομή της τελευταία βασίλισσας της χώρας. Το ίδιο και στη Γιουγκοσλαβία με τον Αλέξανδρο Καραγεώργεβιτς. Εδώ έχουμε μια αγκύλωση για το παρελθόν».

Σχετικά με το Τατόι ο Χρήστος Ζαμπούνης επισήμανε…

«Το 1992 ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού έκανε μια συμφωνία με τη βασιλική οικογένεια και περιλάμβανε την παραχώρηση του συνόλου της περιουσίας της βασιλικής οικογένειας με τον όρο να κρατήσουν το Τατόι λίγα στρέμματα γύρω από αυτό, αλλά και το Μον Ρεπό. Αυτή η συμφωνία αν είχε τηρηθεί ο Κωνσταντίνος θα κηδευόταν ως αρχηγός κράτους. Είμαστε μια χώρα με παράδοση στον διχασμό. Η επόμενη κυβέρνηση κατάργησε την συμφωνία και του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια σαν να μην είχε σκοτωθεί ο προπάππους του το 1913 στη Θεσσαλονίκη που προσπάθησε να την προστατεύσει από το βουλγαρικό επεκτατισμό».

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής της βασιλείας στην Ελλάδα μέσω των απόγονων του Κωνσταντίνου ανέφερε…

«Αυτό πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Θα σας έλεγα ότι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται και έχουν τις οικογένειές τους. Είναι πέντε παιδιά και 8 εγγόνια. Κοιτούν τη ζωή τους σε σχέση με την ματιά στον 21ο αιώνα».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 Comments

 1. Βρε ουστ τους χαραμοφαηδες απομυζησαν την Ελλαδα , επι Μητσοτακη ηρθα φορτηγα βραδυ και ξεσηκωσαν τα παντα λες και ηταν δικα τους . Ιδιοκτησια του ελληνικου κρατους ηταν και τα εκλεψαν

   • Καθόλου καλά δεν έκαναν. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ μετέτρεψαν την χώρα σε Μπανανιστάν, Αγαπητέ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ήταν στην ηγεσία της Ελλάδας για πολύ καιρό να σου θυμίσω εγώ. Ήταν δουλειά τους να μην τα αφήσουν να σαπίζουν, όχι να τα κλέψουν και να τα πάρουν μαζί τους. ΔΕΝ τους ανήκουν. ΔΕΝ είναι ιδιοκτησία τους. Ανήκουν στην Ελλάδα. Απομύζησαν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ την χώρα. Όσο άθλιοι είναι οι πατερούληδες του Έθνους άλλο τόσο είναι και οι βασιλιάδες. Κι αυτοί πατερούληδες του Έθνους υπήρξαν αν δεν το κατάλαβες. Φιλικά.

 2. και συγκρίνεις αυτα που τσέπωσαν οι πολιτικοι στη μεταπολίτευση με σκάνδαλα επι σκανδάλων με πολιτικές τοποθετήσεις ατόμων, προεκλογικές προσλήψεις με αυτα τα οικονομικά οφέλη του τέως Βασιλιά που τα είχε εκ θέσεως και όχι επειδή τα άρπαξε ή έκανε κομπίνα;

   • Εσύ προσπαθείς να στρεβλώσεις την λογική μας και την πραγματικότητα, φίλε Αραχτέ! Δεν θα βγάλουμε τώρα άγιο το κάθε κατακάθι που κατέστρεψε την χώρα ούτε θα του δώσουμε άλλοθι για την ζημιά που έκανε. Άψογα, λογικά και ολόσωστα τα λέω κι εγώ και ο ανώνυμος και ο Σπύρος. Δεν θα καταργήσουμε την κοινή λογική. Τέσπα. Δεν θα μαλώσουμε για τα αποβράσματα. Να έχεις μια όμορφη μέρα!

   • Μην θέλετε να βγάλετε το άσπρο-μαύρο, βρε παιδιά. Οι βασιλιάδες κατάκλεψαν την χώρα. Την πτώχευσαν και την ρήμαξαν. Άφησαν χάος. Διαβάστε την πραγματική ιστορία και θα εκπλαγείτε. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Δεν πρόσφεραν τίποτα καλό. Όπως ακριβώς είναι οι σκάρτοι πολιτικοί, έτσι είναι και οι βασιλιάδες. Φιλικά! Να είστε καλά!

 3. Γι’ αυτό τα έκλεψαν όλα νύχτα όσα δεν τους ανήκαν και έφυγαν; Επειδή δεν άρπαζαν;
  Κι άλλοι έχουν εκ θέσεως αλλά κλέβουν τα πάντα.
  Φίλε μου, και πριν την μεταπολίτευση συνέβαιναν αυτά. Δεν ήρθε ξαφνικά το χάος μετά την μεταπολίτευση.
  Δύο αιώνες τώρα υπάρχει το χάος. Πώς έγιναν βασιλιάδες; Με τα λεφτά του κοσμάκη. Όχι με προσευχές. Όλοι οι βασιλάδες το αίμα του κόσμου πίνουν. Κι αυτοί άρπαξαν και έκαναν κομπίνες γι’ αυτό έγιναν αυτοί που έγιναν. Σκάνδαλα επί σκανδάλων υπήρχαν και τότε αλλά δεν μαθαίνονταν εύκολα.
  Τίμιος βασιλιάς δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ένα σίχαμα ήταν ο βασιλιάς αν μάθεις όλη την ιστορία.
  Μαύρη ιστορία και μεγάλη ζημιά για την χώρα μας. Δεν της πρόσφερε τίποτα καλό παρά μόνο καταστροφή.
  Δεν έφτασε τυχαία η χώρα μας εδώ που έφτασε. Δεν βγήκε τυχαία το ρητό: ψωμί ελιά και Κώτσο βασιλιά.
  Σκέψου μόνο ότι στο ταμείο του κράτους υπάρχει τρύπα ήδη από την δεκαετία του 50 που δεν καλύπτεται εύκολα. Έκλεβαν από τότε. Για να είναι κάποιοι πάμπλουτοι κάποιοι άλλοι πεινάνε.
  Η βασιλεία είναι φασισμός, ό,τι χειρότερο και απορώ πως υπάρχει ακόμα σε κάποιες χώρες.
  Μου είναι αδιανόητο. Οι βασιλιάδες μια άλλη μορφή πολιτικής είναι. Η χειρότερη κατά την γνώμη μου.
  Άκου εκεί βασιλιάς. Ο κόσμος είπε το ψωμί ψωμάκι με αυτόν τον βασιλιά.
  Αυτός στα πλούτη και την καλοπέρασή του κι αυτοί στην πείνα και στην φτώχεια τους. Δεν θα μου λείψει.

Εμπλοκή με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι συνέβη;

Τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τέλεσε στο Φανάρι ο Βαρθολομαίος