in

OMGOMG WTFWTF

Τέμπη – Παρέμβαση εισαγγελέως Αρείου Πάγου – «Να ερευνηθούν άμεσα όλες οι καταγγελίες»

Τα δάκρυα συγγενών και επιζώντων της εθνικής τραγωδίας «ραγίζουν» καρδιές.
Όπως τότε, πριν από ένα χρόνο, όταν μια ολόκληρη χώρα θρηνούσε για τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη κι αγωνιούσε για τους σοβαρά τραυματίες. Με ορισμένους να ανεβαίνουν μέχρι σήμερα τον δικό τους Γολγοθά που δείχνει ατελείωτος.

Ένα χρόνο μετά, οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν απαντήσεις. Να μην μείνει τίποτα κρυφό για να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία στο μέλλον. Να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το δυστύχημα, όποια θέση και αν έχουν.

Με νέα της παρέμβαση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητάει προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας να ερευνηθεί και να απαντηθεί, κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, που προβάλλεται από τους συγγενείς των θυμάτων, ώστε το πέρας της ανάκρισης όπως επισημαίνει, να μην αφήσει καμιά αμφιβολία σε κανέναν.

Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι ήταν όλοι τους εκεί. Οι γονείς των 57 θυμάτων που μέσα σε μια νύχτα είδαν τη ζωή τους να αλλάζει, να καταστρέφεται και να διαλύεται.

Ο χρόνος για όλους σταμάτησε τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά, μετά από μια αλληλουχία λαθών και εγκληματικών παραλείψεων.

Στο μυαλό τους οι ίδιες σκέψεις. Αδιέξοδα βασανιστικά και έντονος προβληματισμός για τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Από την πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι 30 άτομα βρέθηκαν απανθρακωμένα με τους περισσότερους να έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης. Τουλάχιστον 5 θύματα εξέπνευσαν από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Τη δική τους έρευνα συνεχίζουν και τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχουν ορίσει οι οικογένειες για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων έχουν έτοιμο το τελικό τους πόρισμα και αναμένεται να το καταθέσουν στον Ανακριτή. Με την έρευνα να συνεχίζεται και τις εικόνες από την τραγωδία να «ξύνουν» πληγές, που για ορισμένους δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τάκης Σακελλαρίου – «Έχω περάσει μια περίοδο δύσκολη που είχα αφήσει τα πάντα»

Ξεσπά ο Πούλης – “Κυνηγάει μπεκάτσες και αγριογούρουνα και θα τον βάλουν τώρα να γίνει ηθοποιός;”