in

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν τα «βαποράκια» ενώ η 16χρονη χαροπάλευε

Ούτε… συγκινήθηκαν για την 16χρονη που νοσηλευόταν κλινικά νεκρή μετά από τα ναρκωτικά που της έδωσαν!

«Θα λέμε ότι είναι τούρκικη. Το τρώνε. […] Ρε, αν τη δώσουμε 3ης Σεπτεμβρίου και μέτρια να ’ναι, την κάνουμε να φαίνεται τούρκικη και τη δίνουμε πανάκριβα…».

Τα παραπάνω μηνύματα αποτελούν μέρος διαδικτυακής συνομιλίας των μελών της σπείρας του Βύρωνα, που προμήθευσαν τη 16χρονη «Μαρκ», όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της, με τα «συστατικά» του «κοκτέιλ» θανάτου και φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Κανονίζουν ένα ακόμα αλισβερίσι με νοθευμένη ναρκωτική ουσία την ώρα που η ανήλικη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στον Ερυθρό Σταυρό.

Με το σκεπτικό του εύκολου κέρδους να αποτυπώνεται σχεδόν σε κάθε φράση τους, οι «άγουροι» διακινητές ναρκωτικών ουσιών, πριν καλά καλά ενηλικιωθούν, επιδίδονται σε κάθε λογής παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Νόθευση ναρκωτικών, απάτες στο ζύγισμα, πώληση ουσιών και χαπιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς πελάτες κάθε ηλικίας, αγοραπωλησίες ακόμα και μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Η δράση των προσώπων που κατηγορούνται για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών στην άτυχη 16χρονη αποτυπώνεται στις αποκαλυπτικές συνομιλίες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Έκαναν «δουλειές» ατάραχοι, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα

Ο 18χρονος «LORI», μέλος της συμμορίας του Βύρωνα, στέλνει σε μήνυμα προς άγνωστο άτομο: «Μου ήρθε στα χέρια κάτι καλό και θέλω να το ξεφορτωθώ». Η συνομιλία έχει καταγραφεί στις 7 Νοεμβρίου, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι η 16χρονη νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση έχοντας δοκιμάσει τις ναρκωτικές ουσίες της σπείρας.

Ατάραχος ο νεαρός διακινητής από την Αλβανία αναζητά νέους πελάτες, ενώ παράλληλα εμφανίζεται διατεθειμένος να νοθεύσει την άγνωστη ουσία που έχει στην κατοχή του.

«Καλή είναι», απαντάει ο 18χρονος, όταν ο άγνωστος συνεργός του του στέλνει: «Θα τη δίνουμε 25 το 1 g (γραμμάριο). Αλλά πρέπει να είναι καλή». Στη συνέχεια ο συνομιλητής του «LORI» αναφέρει: «Αν είναι θα δοκιμάσω και αν είναι όντως καλή την σπάμε πούδρα για τούρκικια. Σε 3 μέρες γυρνάω από Θήβα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων, ο 18χρονος από την Αλβανία φαίνεται να επιμένει στην πώληση των ναρκωτικών με μικρότερο χρηματικό αντίτιμο, αναζητώντας το εύκολο κέρδος. «Ρε, πες εσύ 20 για αρχή και βλέπουμε πώς κυλάει το πράγμα», γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τιμή γραμμαρίου»

«Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα»

«Εχεις κάνα άλλο τοπ; Να αξίζει και τα λεκ του;», ρωτάει άγνωστο άτομο σε μήνυμά του ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα.

«MD (Ecstasy) που σε κάνει. Εχω γίνει. Εχω, βλέπεις, και παραισθήσεις, σκέψου», απαντάει ο νεαρός, περιγράφοντας τις συνέπειες από τη χρήση της ναρκωτικής ουσίας.

Ο συνομιλητής του αμέσως τον ρωτάει για τη σύνθεση του ναρκωτικού: «Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα, εκτός άμα δεν είναι μόνο MD. Εχει και Deli (παραισθησιογόνο) μέσα».

Αμέσως μετά οι δύο άνδρες διαπραγματεύονται την τιμή για τα ναρκωτικά:

«40 ευρώ το ένα γραμμ. έχει».
«Τα φτιάχνεις 70 τα 2;».

Η συγκεκριμένη συνομιλία έχει ανασυρθεί από το κινητό τηλέφωνο του 27χρονου συλληφθέντος, που ήταν ανάμεσα στα άτομα που προμήθευσαν τις θανατηφόρες ουσίες στη 16χρονη.

Πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης στο διαμέρισμα του Βύρωνα και τη διασωλήνωση της στη ΜΕΘ, ο ένας διακινητής περιγράφει ατάραχος τις επιπτώσεις που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά, χωρίς να φαίνεται ότι τον έχουν επηρεάσει όσα έχουν συμβεί.

«Να μην κάνει κάνα τρελό να με δηλώσει για εξαφάνιση και θα την πάρω τηλέφωνο αύριο να της πω τι έχει γίνει. Γιατί, αν πάρω τη θεία, θα με σκοτώσει». Πρόκειται για μήνυμα που στέλνει σε συνομιλία με άγνωστο άτομο ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα, το οποίο κρύβεται, για να αποφύγει τη σύλληψη, μετά τη χορήγηση των ναρκωτικών στη 16χρονη. Ο 27χρονος δίνει οδηγίες να ενημερώσουν τη μητέρα του να μη δηλώσει εξαφάνιση, καθώς έχει βρει καταφύγιο στην καβάτζα της σπείρας, στο πίσω μέρος εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, όπου και θα συλληφθεί.

«Μπρο, μόλις σχολάσεις, πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι, ρε φίλε, αυτό», στέλνει σε μήνυμά του σε άλλο μέλος της σπείρας ο «LORI», ο οποίος, επίσης, κρύβεται σε διαμέρισμα στη Δάφνη μετά το συμβάν με τη 16χρονη.

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά», γράφει σε άλλο μήνυμά του, αφού ζητάει ναρκωτικές ουσίες και φαγητό. Θα συλληφθεί έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στις 14 Νοεμβρίου, 8 ημέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης σε κωματώδη κατάσταση.

Νόθευση, απάτες στο ζύγισμα, αγοραπωλησίες μέχρι τη Θεσσαλονίκη
«Μου χρεώσατε 300 ευρώ κόκας με τον λόγο σου ότι θα τα φέρει τα λεφτά και α… και μου απαιτείς από πάνω», αναφέρει σε μήνυμα που στέλνει σε μέλος της σπείρας του Βύρωνα άγνωστο άτομο, το οποίο φαίνεται να έχει εξαπατηθεί σε παλαιότερο αλισβερίσι. Στην ανταλλαγή μηνυμάτων, ο «LORI» ζητά τον λόγο από τον συνομιλητή του γιατί δεν του έχει δώσει ναρκωτικές ουσίες (πιθανόν «κάνναβη») και εκείνος του απαντά ότι δεν τον έχουν πληρώσει 300 ευρώ για παλαιότερη αγορά κοκαΐνης.

Σε άλλη συνομιλία, μέλος της σπείρας κανονίζει να πουλήσει ναρκωτικά σε αλλοδαπό πελάτη στην περιοχή της Δάφνης, δύο μέρες μετά τη μοιραία νύχτα στον Βύρωνα.

«Τα ροζ δισκία, έτσι;».
«Ροζ, μπλε, γκρι».
«ΟΚ. Σε πόσα λεπτά;».

Η δράση των νεαρών διακινητών φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο «πελάτης» εκφράζει… παράπονα για το ζύγισμα σε προηγούμενη αγορά ουσιών.

«Φίλε, ξέρεις άτομα από Θεσσαλονίκη που να πουλάνε MDMA;»
«Οχι. Αλλά, άμα θες, στέλνω εγώ, άμα πάρεις πολύ. Πολύ εννοώ και 10 g».
«Ωραία, θα το έχω στον νου μου. Επίσης, φίλε, σόρι που θα σ’ το πω αυτό, αλλά το μαύρο δεν ήταν 7 ούτε 6,5 γραμμάρια».

Το κοκτέιλ θανάτου της 16χρονης

Lyrica, σίσα, ινδική κάνναβη και ηρωίνη, το «κοκτέιλ» θανάτου.

Lyrica, ένα φάρμακο (1-2 ευρώ το χάπι) κατά της επιληψίας και του άγχους, το οποίο, σε συνδυασμό με αλκοόλ, κοκαΐνη ή άλλα οπιούχα, προκαλεί ένα… κύμα ευφορίας. Σίσα, η «κοκαΐνη των φτωχών» από υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου και χλωρίνη (2-3 ευρώ το γραμμάριο). Ινδική κάνναβη. Ηρωίνη. Πρόκειται για τα 4 συστατικά του «κοκτέιλ» ναρκωτικών ουσιών, που καταναλώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα και, τελικά, οδήγησαν στον θάνατο τη 16χρονη.

Η ανήλικη εντοπίστηκε χωρίς σφυγμό, αναίσθητη και με αιμορραγία στη μύτη, από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που κλήθηκε να την παραλάβει από διώροφη μονοκατοικία της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα, στις 6 Νοεμβρίου 2023. Τις ναρκωτικές ουσίες φαίνεται ότι τις έλαβε σε δύο διαδοχικές… φάσεις ενώ βρισκόταν σε παρέα με τη φίλη της και τους ενήλικους και ανήλικους διακινητές. Οπως ανέφεραν στις Αρχές οι διασώστες, το ανήλικο κορίτσι έφθασε σχεδόν νεκρό στο νοσοκομείο. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου πραγματοποιήθηκαν τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 16 ημέρες μετά, η 16χρονη «Μαρκ» άφησε την τελευταία της πνοή.

«…τη χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών», ανέφερε, λίγες μέρες πριν, στην κατάθεσή της στις Αρχές η μητέρα της 16χρονης, «φωτογραφίζοντας» τη δράση της επικίνδυνης «παρέας» της κόρης της.

Τα μέλη της σπείρας

Πολυάριθμη ήταν η σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά με έδρα τον Βύρωνα. Πρόκειται για τον 21χρονο «ΓΙΕΓΟ», τον 18χρονο «LORI» από την Αλβανία, τον 18χρονο «Βασίλη» ή «Αλβανό», τον 27χρονο «Αντρίκο» ή «Ανδρέα», την 27χρονη Δάφνη και τη 16χρονη «Κeisi». Οι τρεις πρώτοι κατηγορούνται για την πρόκληση «θανατηφόρας σωματικής βλάβης» εις βάρος της 16χρονης Μαρκέλλας, ως μέλη της συμμορίας του Βύρωνα.

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Βενετία Καμάρα – Το ντεκολτέ της προκαλεί πυρετό…Δείτε φωτογραφίες

Θλίψη στο ΣΞ – Νεκρή η 35χρονη Ανθυπολοχαγός