Τα…είπε όλα η Κατερίνα Μουτσάτσου – «Δεν σβήνεται η δουλειά που έγινε»

2 Min Read

Αιχμές με φόντο την αποχώρησή της από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει η Κατερίνα Μουτσάτσου, απαντώντας ουσιαστικά στους ισχυρισμούς που, όπως αναφέρει, έχουν διατυπωθεί δημόσια για τη συμμετοχή και τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού.

Με ανάρτησή της στο Χ, η Μουτσάτσου επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της εργάστηκε συστηματικά πάνω σε δύο ολοκληρωμένες προγραμματικές προτάσεις, για τον Πολιτισμό και την Πολιτιστική Κληρονομιά, αλλά και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Όπως σημειώνει, οι προτάσεις προέκυψαν έπειτα από έρευνα, μελέτη, συναντήσεις και επεξεργασία συγκεκριμένων θέσεων, ενώ υποστηρίζει ότι είχε ήδη αρχίσει να καταθέτει προτάσεις στην επίσημη πλατφόρμα του Τομέα Πολιτισμού από τις 20 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, την οποία, όπως λέει, επιδίωξε μαζί με τον Θανάση Αυγερινό. Στη συνάντηση συμμετείχε διαδικτυακά και η Μαρία Καρυστιανού.

Η Μουτσάτσου ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να διεκδικήσει εύσημα ούτε να ανοίξει προσωπική αντιπαράθεση. Ωστόσο, αφήνει σαφείς αιχμές, τονίζοντας πως «επειδή ένας άνθρωπος επέλεξε τελικά να αποχωρήσει, διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες, οι επαφές και οι ιδέες του».

Μάλιστα, δηλώνει έτοιμη να δημοσιοποιήσει τα δύο προγράμματα που συνέταξε, ώστε ο καθένας να μπορεί να κρίνει το περιεχόμενο και τη δουλειά που έγινε.

Το πολιτικό παρασκήνιο αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς η δημόσια τοποθέτηση της Μουτσάτσου ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές ισορροπίες στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία».

Share This Article