Στη σύλληψη πέντε Ρομά προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού 49χρονου περιπτερά και του εμπρησμού του νέου του καταστήματος στη Γαστούνη.
- Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία πριν από περίπου έναν μήνα.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν οργανώσει τον εμπρησμό ώρες πριν από την επίθεση.
- Το βράδυ της 4ης Μαΐου συγκεντρώθηκαν αρχικά σε κατάστημα της περιοχής και στη συνέχεια προμηθεύτηκαν βενζίνη από πρατήριο καυσίμων, την οποία χρησιμοποίησαν για να βάλουν φωτιά στο υπό κατασκευή μίνι μάρκετ του επιχειρηματία.
Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το νέο κατάστημα, λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του 49χρονου και του γιου του. Οι αστυνομικοί συνέδεσαν στοιχεία και μαρτυρίες που οδήγησαν στις συλλήψεις των πέντε κατηγορουμένων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
