in

CryCry

Συναγερμός – Ακόμη δύο θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο τύπου Α στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕCDC

Σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), τη ζωή τους από στρεπττόκοκκο τύπου Α έχουν χάσει τρία -και όχι ένα- παιδιά, όπως έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα ο ελληνικός ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ έχει δώσει στη δημοσιότητα τον θάνατο της 6χρονης από τη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου από σηπτικό σοκ μετά από στρεπτόκοκκο Α και δεν έχει επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.

  • Ωστόσο, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το ECDC, τελευταίο θύμα της νόσου είναι ένα βρέφος 18 μηνών.

Είναι η δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου που οι έλληνες δημοσιογράφοι πληροφορούνται την είδηση από τον Ευρωπαϊκό αντίστοιχο Οργανισμό, στον οποίο η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να δηλώνει τα περιστατικά.

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος

Ο στρεπτόκοκκος Α είναι μια λοίμωξη που συνήθως έχει ήπιες επιπλοκές στον ανθρώπινο οργανισμό και αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά τα οποία χορηγούνται για 24 ώρες.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, η έγκυρη διάγνωσή του είναι πολύ σημαντική για την υγεία του ασθενούς. Μεταδίδεται σχετικά εύκολα όταν κάποιος έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα, με τα σταγονίδια του βήχα του ή του φτερνίσματός του.

Σε κάποιες περιπτώσεις, συνήθως λιγοστές, ο στρεπτόκοκκος Α’ προκαλεί σοβαρή ασθένεια καθώς το βακτήριο εισέρχεται στα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί σοβαρή λοίμωξη που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

«Πού τα πουλάς αυτά ρε;» – Το πλάνο στο Survivor που πρόδωσε την Μαριαλένα για τα περί… γαστρεντερίτιδας

Μαύρο Ρόδο Spoiler – Ο Πέτρος και η Ελισάβετ φεύγουν για Φλωρεντία!