in

OMGOMG

Στον «φούρνο» όλη η χώρα – Σήμερα η πιο ζεστή μέρα του «Κλέωνα»

Το κύμα καύσωνα που ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη εντάσσεται στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με τη διάρκειά του να υπολογίζεται από τις προγνώσεις των μετεωρολόγων στις 6 ημέρες και με την πιο θερμή μέρα να είναι σήμερα.

 

  • Κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται στο επίκεντρο του «Κλέωνα» αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες οι κάτοικοι των αστικών περιοχών βιώνουν έναν δεύτερο καύσωνα μέσα στον καύσωνα.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας που εγκλωβίζει τις θερμές αέριες μάζες την ημέρα και τις απεγκλωβίζει τη νύχτα διατηρώντας έτσι πολύ υψηλές θερμοκρασίες το βράδυ.

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ο υδράργυρος δείχνει 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην άσφαλτο ή στο τσιμέντο είναι διπλάσια. Επίσης αν η θερμοκρασία είναι 44 βαθμοί Κελσίου στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί να φθάσει και τους 50, ανάλογα το πόση ώρα βρίσκεται κάτω από τον ήλιο.

 

Το φαινόμενο αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε από χθες στα μεγάλα αστικά κέντρα αποθηκεύει την θερμότητα την ημέρα και την αποβάλλει τη νύχτα διατηρώντας πολύ υψηλές θερμοκρασίες όταν ο ήλιος έχει πέσει.

 

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Η Ιλένια Ουίλιαμς τρέλανε τα λιγούρια στην Ίο με το μαγιό της

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου – Η στήριξη στον Κατσούλη και η …έξοδος τους σε μπαράκι