in

Λασίθι ΤΩΡΑ – Στον εισαγγελέα ο 35χρονος δράστης για την φωτιά

Στον εισαγγελέα Λασιθίου οδηγείται σήμερα, Δευτέρα (08.04.24) ο 35χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε στο Λασίθι το πρωί του Σαββάτου (06.04.24) και τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις το μεσημέρι της Κυριακής (07.04.24).

  • Ο 35χρονος κατηγορούμενος για τη φωτιά στο Λασίθι είχε βάλει κλαδέματα στο χωράφι του για να κάνει καύσεις. Μια καύση δεν είχε σβήσει καλά και επεκτάθηκε με αποτέλεσμα την πυρκαγιά και τον τραυματισμό ενός 74χρονου κατά την προσπάθεια κατάσβεσής του.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής κατάφερε και εντόπισε τον άνδρα και τον συνέλαβε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

  • Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε από χαράδρα κοντά στον Μαύρο Κόλυμπο και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι τη δύση του ηλίου 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

  • Την ίδια ώρα, ο 74χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα, πιθανότατα από εισπνοή καυτού καπνού και παρουσιάζει οίδημα στο λάρυγγα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μαίρη Αυγερινοπούλου – «Πολύ πιθανόν να μην με έχουν επιλέξει σε δουλειές γιατί είμαι χοντρή»

Ματθίλδη Μαγγίρα – «Έχω απιστήσει, αλλά κατάλαβα ότι ήταν λάθος»