Στον Άρειο Πάγο οι εργαζόμενοι της ΕΟΚ κατά της διοίκησης – “Χάσαμε τα λεφτά μας”

1 Min Read

Στον Άρειο Πάγο οδηγείται νέα φάση της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στη διοίκηση της Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και 21 πρώην εργαζομένους της.

  • Η υπόθεση αφορά οικονομικές απαιτήσεις που συνδέονται με μεταβολές στις αποδοχές και στις παροχές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν επηρέασαν σημαντικά το εισόδημά τους και δημιούργησαν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Σε πρώτο βαθμό η απόφαση ήταν υπέρ των εργαζομένων, όμως στη συνέχεια ανετράπη μετά από έφεση της Ομοσπονδίας. Η τελική εκδίκαση στο ανώτατο δικαστήριο αναμένεται να κρίνει οριστικά το ζήτημα, έπειτα από πολυετή δικαστική πορεία.

Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να επηρεάσει συνολικά τον τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων υποθέσεων στον αθλητικό χώρο.

Share This Article