in

Στο σκαμνί 26 βιαστές… ζητά ο εισαγγελέας – Τι αναφέρει για τον Μίχο και την μητέρα της 12χρονης

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

 

 

Η εισαγγελική πρόταση εκδόθηκε την Παρασκευή και απαντά σε βασικά ερωτήματα σχετικά με το πώς το κοριτσάκι κατέληξε να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από τόσους πολλούς δράστες.

  • Σύμφωνα με το Mega, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, ζητεί την παραπομπή σε δίκη 26 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ο Ηλίας Μίχος, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» και η μητέρα της 12χρονης. Εφόσον η εισαγγελική πρόταση γίνει αποδεκτή από το δικαστικό συμβούλιο, τότε οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα και από την τελευταία κατάθεση της 12χρονης άνοιξε και άλλη δικογραφία και ήδη επτά άτομα έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας εκτιμά πως η μητέρα της 12χρονης δεν γνώριζε για την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της, όμως, επέδειξε «εγκληματική αμέλεια» επαναπαυόμενη στα χρήματα που έπαιρνε το παιδί.

  • Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής ενώ ο Ηλίας Μίχος, η μητέρα του κοριτσιού αλλά και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» κατηγορούνται για μαστροπεία. Για την υπόθεση της μαστροπείας σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού είναι κατηγορούμενοι και στις δύο δικογραφίες 38 πρόσωπα, με τους 30 να έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

«Ο Μίχος εκμεταλλεύτηκε την οικονομική ανέχεια της οικογένειας του παιδιού»

  • Πληροφορίες για την εισαγγελική πρόταση μετέδωσε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην 90 σελίδων πρότασή του, ο εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι η 12χρονη προερχόταν από μία πολύ φτωχή και πολυμελή οικογένεια. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο βασικός κατηγορούμενος (Ηλίας Μίχος) εκμεταλλεύτηκε την οικονομική ανέχεια της οικογένειας του παιδιού, βρήκε την ευκαιρία να προσεγγίσει την ανήλικη μέσω της μητέρας της και στη συνέχεια άρχισε να την εκδίδει μέσω της γνωστής πλατφόρμας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μεταδόθηκε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η μητέρα της 12χρονης επέδειξε μία «εγκληματική απάθεια» στον «Γολγοθά», στον οποίο είχε εμπλακεί η κόρη της. Ο εισαγγελέας αφήνει να εννοηθεί ότι η μητέρα θα έπρεπε να γνωρίζει πως η 12χρονη έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή και να το είχε προβλέψει.

  • Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Star, εκτιμά πως η μητέρα «βολευόταν» ουσιαστικά από τα χρήματα που έφερνε η 12χρονη στο σπίτι. Πάντως, ο εισαγγελέας σημειώνει ότι η μητέρα σίγουρα δεν γνώριζε την έκταση της σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης της και ότι δεν γνώριζε πως ο βασικός κατηγορούμενος ήταν εκείνος που την είχε εξωθήσει στην πορνεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εισαγγελέας προτείνει η μητέρα να παραπεμφθεί για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, αλλά και για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου.

Όπως προκύπτει από την εισαγγελική πρόταση, ο εισαγγελέας εκτιμά πως ο βασικός κατηγορούμενος και ο «Μιχάλης» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Στο φως η νεκροψία για την άτυχη 6χρονη – Αιτία θανάτου η βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Η Στεφανίδου εμφανίστηκε με στενό παντελόνι στον αέρα και φάνηκε το…