in

CryCry OMGOMG

Στο σφυρί το ακίνητο “φιλέτο” του εκδότη Ηλία Λιβάνη στην Φιλοθέη

Στο σφυρί βγαίνει ακίνητο του εκδότη Ηλία Λιβάνη στη Φιλοθέη, το οποίο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρυσι, αλλά η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.

  • Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου 2023. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα €590.000, ενώ επισπεύδουσα είναι η do Value Greece. Σημειώνεται ότι η αναγκαστική κατάσχεση είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2021 για οφειλή ύψους €50.000 ευρώ.

Το σφυρί συνδέεται με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη. Οι ασθενικές επιδόσεις του εκδοτικού οίκου, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας καθώς και των πτωτικών τάσεων που διαγράφει σταθερά το βιβλίο και οι έντυπες εκδόσεις στην ψηφιακή εποχή, έχουν οδηγήσει τις Εκδόσεις Λιβάνη να αγωνίζονται να κρατηθούν ζωντανές.

  • Σημειωτέον ότι με βάση τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ, το 2020 η πρώην εισηγμένη είδε τον κύκλο εργασιών της να περιορίζεται στα €1,537 εκατ., έναντι €1,504 εκατ. του 2020 και έναντι €3,384 εκατ. του 2019, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες €2,281 εκατ. έναντι ζημιών €2,528 εκατ. του 2020 και ζημιών €808 χιλ. του 2019. Παράλληλα, στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2021, ο ορκωτός έκανε λόγω για ουσιώδη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου και της εταιρείας. Ειδικότερα, ανέφερε: “Τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και του Ομίλου κατά την 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν αρνητικά και συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 119 του Ν.4548/2018, ενώ υφίστανται και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές. Ως εκ τούτου η Εταιρεία και ο Όμιλος ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές τους συμβάσεις και να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε κεφάλαιο κίνησης”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2018 ο εκδοτικός οίκος υπέβαλε αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την υποστήριξη των πιστωτριών της τραπεζών. Η σχετική δίκη έγινε τον Μάιο του ίδιου έτους, ενώ μερικούς μήνες αργότερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο εξέδωσε απόφαση υπέρ της εταιρείας, κάνοντας δεκτή την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης στο σύνολο της.

  • Ωστόσο, από την πλευρά του ο εκδοτικός οργανισμός δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του, αδυνατώντας, παράλληλα, να υλοποιήσει το σχέδιο εξυγίανσης με αποτέλεσμα οι πιστώτριες τράπεζες να καταγγείλουν τη σύμβαση εξυγίανσης. Επιπλέον, η εταιρεία υπέβαλε τον Οκτώβριο του 2019 αίτηση στο πλαίσιο του νόμου περί “Εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις”, για την αναδιάρθρωση των οφειλών της, η οποία κοινοποιήθηκε στις πιστώτριες τράπεζες.

Με βάση το άρθρο 94 του Νόμου 4941/2022 η εταιρεία δεν ολοκλήρωσε την πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών και συνεπώς η αίτηση θεωρήθηκε ως άκαρπη ενώ υπέβαλε την 01.07.2022 αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του Νόμου 4738/27.10.2020, δηλαδή για υπαγωγή στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμός ρύθμισης οφειλών. Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά: “Η διοίκηση έχει εκπονήσει νέο επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης, με βάση τις διατάξεις του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού το οποίο θα θέσει υπόψη των πιστωτών όπως προβλέπεται. Η διοίκηση αναμένει την επιτυχή υλοποίηση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών της, συνεχίζοντας την διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών”.

  • Το διαμέρισμα της Φιλοθέης

Το συγκεκριμένο ακίνητο – διαμέρισμα βρίσκεται σε τριώροφη οικοδομή, επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη. Βάσει τίτλου, πρόκειται για διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, με επιφάνεια 258,40 τ.μ. και αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, οφφίς, χωλ, δωμάτιο εργασίας, δύο λουτρά, αποθήκη, κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, γραφείο, μπαρ, ένα W.C. και περιμετρικούς εξώστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο διαμέρισμα ανήκουν κατ΄ αποκλειστική χρήση αποθήκη του υπογείου, η οποία έχει επιφάνεια 10,36τ.μ., αποθήκη του υπογείου η οποία έχει επιφάνεια 19,93τ.μ. και θέση στάθμευσης στην πρασιά του οικοπέδου, με επιφάνεια 15,00 τ.μ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πώς θα είναι σήμερα ο Καιρός; – Μύρισε καλοκαίρι

Η επιστροφή της Τζένης Μπαλατσινού στο γυαλί – ” Πέρασα δύσκολα…”