in

CryCry LOLLOL

Στο φώς η αναφορά του Παπαδόπουλου για Κούγια Πισπιρίγκου – Οργιώδες παρασκήνιο αγωγές και απειλές

Ολόκληρη η αναφορά του πρώην δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου στα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου, με την οποία στρέφεται κατά του νυν. «Αγόρασε την υπόθεση – Πληρώνει τους ιατροδικαστές»

  • Το οργιώδες παρασκήνιο πίσω από τις δολοφονίες -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη αποκαλύπτεται από την απίστευτη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ποινικολόγων που ανέλαβαν την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Με ανακοίνωση-κόλαφο ο πρώην δικηγόρος της κατηγορουμένης, Όθωνας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι ο νυν δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, αγόρασε την υπόθεση, υπενθυμίζοντας ότι σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι πληρώνει από την τσέπη του τους ιατροδικαστές (σ.σ. προφανώς εκείνους που καταθέτουν ως μάρτυρες ειδικών… γνώσεων).

Την ίδια στιγμή μέσω αναφοράς που απέστειλε στις 30 Νοεμβρίου 2022 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές των μέσων που φέρεται να χρησιμοποίησε ο κ. Κούγιας προκειμένου για λόγους αυτοπροβολής -σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο- να αναλάβει την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου. Στον αντίποδα, με δικό του δελτίο Τύπου ο νέος δικηγόρος της κατηγορουμένης επεσήμανε ότι αναμένεται να προσφύγει στα δικαστήρια εις βάρος του ποινικολόγου από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το μεσημέρι της Πέμπτης διένειμε στα ΜΜΕ δελτίο Τύπου το οποίο υπογράφουν η Δήμητρα Πισπιρίγκου και η Ελένη Λεγάτου (αδελφή και μάνα της προφυλακισμένης). Με αυτό οι στενοί συγγενείς της Πισπιρίγκου εμφανίζονται να στρέφονται κατά του κ. Παπαδόπουλου, χρησιμοποιώντας όμως φράσεις copy-paste που «κοσμούν» τα δελτία Τύπου του κ. Κούγια. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πάντως βρίθει ανακριβειών, κάτι που αναλύεται στη στήλη «Εδώλιο» της εφημερίδας.

  • Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, εκτός από την αναφορά, ο κ. Παπαδόπουλος έχει καταθέσει και τρεις μηνύσεις εις βάρος του κ. Κούγια εγκαλώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση. Παράλληλα αναμένεται να καταθέσει και αγωγή αξιώνοντας το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως ηθική ικανοποίηση για τη βλάβη που φέρεται να έχει υποστεί.

Γνωριμία

  • Στην αναφορά-κόλαφο προς τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται αρχικά στη γνωριμία του με την κατηγορουμένη, αλλά και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να την εκπροσωπήσει. «…Την 1η Απριλίου 2022 μου ανατέθηκε η υπεράσπιση ποινικής υπόθεσης με κατηγορουμένη την κ. Σωτηρία (Ρούλα) Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείτο για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που εφέρετο να έχει τελεστεί στην Αθήνα την 29η Ιανουαρίου 2022 σε βάρος της θυγατέρας της Γεωργίας (Τζωρτζίνας) Δασκαλάκη.

Στα πλαίσια της ανωτέρω εντολής υπεράσπισης παραστάθηκα μετά της ανωτέρω κατηγορουμένης στην απολογία της ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αθηνών, απολογία που έλαβε χώρα την 4η Απριλίου 2022. Κατόπιν της απολογίας της, και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέως, διατάχθηκε η επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης σε βάρος της. Την επιβολή προσωρινής κράτησης ακολούθησε μια περίοδος κατά την οποία έδωσα αγώνα για την απόδειξη των υπερασπιστικών της ισχυρισμών με την υποβολή σχετικών αιτημάτων ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, την ίδια στιγμή που το σύνολο της κοινής γνώμης ήταν εξαγριωμένο από το αδίκημα που η ίδια κατηγορείτο ότι είχε τελέσει, καθώς και με το γεγονός ότι ήταν ήδη ύποπτη ως υπαίτια για τους θανάτους των άλλων δύο της παιδιών που είχαν αποβιώσει την 13-4-2019 και την 19-3-2021, στην Αθήνα και την Πάτρα αντίστοιχα. Στα τέλη Ιουλίου 2022 ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της άνω κατηγορουμένης και για τους θανάτους των δύο μικρότερών της παιδιών και διατάχθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης που ανατέθηκε στην 35η Τακτική Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είχα εξουθενωθεί με διαρκείς μεταβάσεις μου στην Αθήνα που αφορούσαν άλλοτε δικαστικές ενέργειες (επισκέψεις στο Ανακριτικό γραφείο προς υποβολή αιτημάτων, λήψη αντιγράφων και ενημέρωση για την πορεία της ανακριτικής διαδικασίας), άλλοτε επαφές με μάρτυρες, εκπροσώπους του ιατρικού χώρου για θέματα απόδειξης της κατηγορίας αλλά και επαφές με την οικογένεια της κατηγορουμένης, οι οποίοι εξετάστηκαν ως μάρτυρες για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών, και άλλοτε για την πραγματοποίηση επισκεπτηρίου συνηγόρου στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού για τη συνεννόηση και τη συνεργασία με την κρατουμένη-κατηγορουμένη (στο χρονικό διάστημα Απριλίου – Αυγούστου 2022 την επισκέφθηκα στο Κατάστημα Κράτησης περί τις 30 φορές)».

  • Κούγιας

Στη συνέχεια της αναφοράς του ο ποινικολόγος επισημαίνει ότι μετά την άσκηση της δεύτερης ποινικής δίωξης (για Μαλένα και Ίριδα) σε βάρος της Πισπιρίγκου αντιλήφθηκε ότι ο όγκος της εργασίας ήταν τεράστιος. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως λέει, ζήτησε τόσο από την κατηγορουμένη όσο και από τους συγγενείς της η υπόθεση να ανατεθεί σε ακόμη δύο δικηγορικά γραφεία ώστε να επιμεριστεί ο όγκος εργασίας. «…Γύρω στα μέσα Ιουλίου 2022 οι εντολείς μου με ρώτησαν εάν θα είχα πρόβλημα να συνεργαστώ με τον αναφερόμενο (σ.σ. Κούγια) και εγώ τους είπα ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος των εντολέων μου, ήλθα σε επαφή με τον αναφερόμενο και τον ρώτησα εάν είναι πρόθυμος να συνεργαστούμε στην υπεράσπιση της συγκεκριμένης υπόθεσης και αυτός μου απάντησε θετικά, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης που είχα κάνει μέχρι τότε και δίνοντάς μου θερμά συγχαρητήρια. Τιμώντας την ανωτέρω συμφωνία μου με τον αναφερόμενο, την 21-7-2022 του έστειλα μέσω 20 διαδοχικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έχω αποθηκευμένα στο αρχείο μου ως ψηφιακά αρχεία, αντίγραφα της δικογραφίας που είχε συνταχθεί κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα δύο μικρότερα παιδιά της κατηγορουμένης (Μαλένα και Ίριδα), ενώ φρόντισα για την παράδοση προς αυτόν, από μέρους της αδελφής της κατηγορουμένης, φωτοαντιγράφων της πρώτης δικογραφίας, αυτής που αφορούσε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του μεγαλύτερου παιδιού (Τζωρτζίνας)… Γύρω στα μέσα Αυγούστου 2022 ήλθα σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναφερόμενο, στα πλαίσια της οποίας ενημερώθηκα από αυτόν, σε πολύ εγκάρδιο και συναδελφικό κλίμα, ότι ήδη είχε τελειώσει με την ολιγοήμερη παραμονή του στο νοσοκομείο και ότι την 5η Σεπτεμβρίου επρόκειτο να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για άλλη του υπόθεση, οπότε, με αυτήν την ευκαιρία, θα πραγματοποιούσαμε πολύωρη συνάντηση για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της ‘‘κοινής μας’’ υπόθεσης. Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχα, σε καθημερινή βάση, επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις μεγάλης διάρκειας από την κατηγορουμένη, με συνεχή συνεννόηση για τα θέματα που αφορούσαν την υπόθεσή της, στα πλαίσια μιας σχέσης απόλυτης εμπιστοσύνης που είχε καλλιεργηθεί μεταξύ μας στην πράξη, μέσα από τις ενέργειες που έκανα για την προώθηση της υπόθεσής της.

  • Διαρκούσης της σχετικής μας συνεννόησης, την 24η Αυγούστου 2022 και εν αναμονή της τότε προγραμματισμένης συνάντησής μας που ήταν, όπως προελέχθη, για την 5η Σεπτεμβρίου, και ενώ βρισκόμουν σε τηλεφωνική συνομιλία με την κατηγορουμένη που με είχε καλέσει από το Κατάστημα Κράτησης από τις 12.15 η ώρα, με θέμα τη μετάβασή μου στην Αθήνα την οποία είχα προγραμματίσει για την αμέσως επομένη ημέρα επί σκοπώ πραγματοποίησης προγραμματισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους του ιατρικού χώρου αλλά και πραγματοποίηση επισκεπτηρίου συνηγόρων στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού, περί ώρα 13.15 άρχισα να δέχομαι καταιγισμό συνεχόμενων τηλεφωνικών κλήσεων από εκπροσώπους του Τύπου, στις οποίες δεν απαντούσα.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μου συνομιλίας με την κατηγορουμένη, η ίδια μου γνωστοποίησε ότι είχε δεχθεί επίσκεψη από συνεργάτιδα του γραφείου του αναφερόμενου, στην οποία χορήγησε εξουσιοδότηση-έγγραφο διορισμό του τελευταίου και με ρώτησε εάν έπραξε σωστά, λαμβάνοντας από εμένα την απάντηση ότι έπραξε ορθά, διότι θα έπρεπε και ο ίδιος να έχει μια κάποια νομιμοποίηση πριν αρχίσει να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την υπόθεση. Διαρκούσης της συνομιλίας μου με την κατηγορουμένη στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου μου, έλαβα γραπτό μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο από συνεργάτη μου, που μου ζητούσε να τον καλέσω άμεσα γιατί «κάτι σοβαρό συμβαίνει». Διέκοψα άμεσα την τηλεφωνική μου επικοινωνία με την κατηγορουμένη από την οποία ζήτησα να με ξανακαλέσει πίσω σε 15΄ και κάλεσα τον συνεργάτη μου για να δω τι συμβαίνει. Από τον τελευταίο ενημερώθηκα ότι όλοι οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι της χώρας μετέδιδαν εδώ και μερικά λεπτά ότι η κατηγορουμένη με καταργούσε από συνήγορό της και διέκοπτε τη συνεργασία της μαζί μου… Του απάντησα ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς ήδη μιλούσα μαζί της επί μία ώρα στο τηλέφωνο και κάναμε προετοιμασία της αυριανής μετάβασής μου στην Αθήνα χωρίς να μου είχε αναφέρει το παραμικρό, οπότε μπήκα στο Διαδίκτυο και έκπληκτος είδα ότι από το γραφείο του αναφερόμενου είχε κοινοποιηθεί δελτίο Τύπου με το οποίο η κατηγορουμένη του έδιδε μεν εντολή υπεράσπισής της, αλλά, ταυτόχρονα, υπήρχε και υποσημείωση σύμφωνα με την οποία ‘‘καταργούσε’’ κάθε άλλον, προγενεστέρως εξουσιοδοτηθέντα, συνήγορο.

  • Τότε τον κάλεσα στο τηλέφωνο για να ζητήσω εξηγήσεις για αυτήν τη συμπεριφορά και δεν απάντησε στην κλήση μου, ενώ στη συνέχεια κάλεσα τη μητέρα της κατηγορουμένης που μου είπε ότι δεν επιθυμούσαν τη διακοπή της συνεργασίας τους μαζί μου, αλλά τη συνεργασία μου με τον αναφερόμενο, όπως είχαμε νωρίτερα από κοινού συμφωνήσει, και ότι ο αναφερόμενος τους είχε πει ότι αυτός θα αναλάμβανε το ‘‘ποινικό’’ μέρος της υπόθεσης, ενώ εγώ θα αναλάμβανα το ‘‘αστικό’’ μέρος, ζητώντας μου παράλληλα να της εξηγήσω τι σημαίνει αυτό, δηλαδή ποιο είναι το ‘‘ποινικό’’ και ποιο το ‘‘αστικό’’ μέρος της υπόθεσής τους…

Μετά από παρέλευση ολίγων λεπτών με κάλεσε εκ νέου στο τηλέφωνο η κατηγορουμένη και μου είπε ότι δεν είχε διαβάσει το σύνολο του περιεχομένου της εξουσιοδότησης που είχε υπογράψει και ότι δεν επιθυμούσε με τίποτα τη διακοπή της συνεργασίας της μαζί μου, ενώ άρχισε να μου ζητάει επίμονα να κοινοποιήσω εγώ νέο, δικό μου, δελτίο Τύπου με το οποίο να ανακοινώνω ότι την υπόθεση θα τη χειριζόμασταν μαζί, από κοινού, με τον αναφερόμενο, όπως άλλωστε είχαμε συμφωνήσει. Εγώ της απάντησα ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσα να συνεργαστώ με τον αναφερόμενο διότι κινήθηκε αντισυναδελφικά, ‘‘πίσω από την πλάτη μου’’, και ότι, για να συνεχίσω τη συνεργασία μου μαζί της, θα έπρεπε να μου χορηγήσει νέα εξουσιοδότηση με την οποία να καταργεί εκ νέου κάθε άλλον διορισμένο δικηγόρο, δηλαδή και τον αναφερόμενο. Αυτή μου είπε ότι δεν μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο γιατί δεν ήταν σύμφωνη η οικογένειά της.

  • Στη συνέχεια μου ζήτησε να το σκεφτώ και να ηρεμήσω (γιατί ήμουν εμφανώς σε κατάσταση έντονου εκνευρισμού) και μου είπε ότι θα με καλούσε το ίδιο βράδυ για να το ξανασυζητήσουμε… Το βράδυ της ίδιας ημέρας, 24-8-2022, με κάλεσε στο τηλέφωνο η τότε εντολέας μου σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση τη λήξη της συνεργασίας της μαζί μου, ωστόσο ήταν τέτοιο το δημόσιο κλίμα αμφισβήτησης που είχε καλλιεργηθεί σε βάρος μου ως αποτέλεσμα της μεθόδευσης του αναφερόμενου συναδέλφου, ώστε μου ήταν αδύνατον να συνεχίσω το έργο μου, οπότε υποχρεώθηκα να της ανακοινώσω ότι, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν μπορούσα να συνεργαστώ με τον συγκεκριμένο και ότι είχα λάβει την τελική απόφαση να διακόψω τη συνεργασία μου μαζί της. Την επομένη ημέρα έλαβα νωρίς το πρωί τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορουμένης, στο οποίο η ίδια με ενημέρωσε ότι η κατηγορουμένη είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στη φυλακή και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και μου ζητούσε να κάνω ενέργειες για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και εάν ήταν καλά στην υγεία της, γεγονός το οποίο αναφέρω για να καταδείξω τη στενή σχέση εμπιστοσύνης που είχε καλλιεργηθεί μεταξύ μας και την ανύπαρκτη σύνδεση που υπήρχε, σε εκείνο το χρονικό σημείο τουλάχιστον, ανάμεσα στους εντολείς και τον αναφερόμενο».

Επιθέσεις

  • Στην αναφορά του ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφει όλα τα δελτία Τύπου τα οποία εξέδωσε ο κ. Κούγιας δυσφημώντας τον, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει. Όπως επισημαίνει, η κορύφωση της λάσπης ήρθε στις 27 Νοεμβρίου όταν με ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας επεσήμανε ότι εξαπάτησε την εντολέα του και τους συγγενείς της λαμβάνοντας 10.οοο ευρώ, «τα οποία δήθεν θα ήταν η αμοιβή ιατροδικαστών, παθολογοανατόμων και άλλων επιστημόνων, μεταξύ των οποίων ένας ιατροδικαστής Κύπρου ονόματι Πανίκος Σταυριανός και ένας πολύ γνωστός καθηγητής παθολογοανατομικής διεθνούς φήμης, αλλά ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τους συγκεκριμένους επιστήμονες».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, ο νυν δικηγόρος της Πισπιρίγκου «ανέφερε ψευδώς ότι δήθεν είχα εισπράξει από τους πελάτες μου 10.000 ευρώ για να τα δώσω σε ιατροδικαστές και με τον τρόπο αυτό δήθεν τους απέσπασα το ανωτέρω χρηματικό ποσό… Ανέφερε ψευδώς ότι μετέφερα και παρέστησα στους εντολείς μου ότι είχα έλθει σε επαφή με τον ιατροδικαστή Κύπρου κ. Πανίκο Σταυριανό, ενώ ταυτόχρονα ‘‘ουδέποτε είχα έλθει σε επαφή μαζί του’’, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι με τον συγκεκριμένο ιατροδικαστή είχα επανειλημμένη τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά και μεγάλη σε όγκο αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων SMS (πλήρη αρχεία της οποίας έχω στην κατοχή μου) και διαπραγματεύθηκα, πράγματι, την ενασχόλησή του με την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να καταλήξουμε σε συμφωνία και χωρίς να λάβει από εμένα, ούτε να λάβω εγώ από τους πρώην εντολείς μου για λογαριασμό του, καμία αμοιβή. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι με τον κ. Σταυριανό είχα μεγάλη σε όγκο επικοινωνία. Μεθοδευμένα, ωστόσο, και υπόγεια προσπαθεί να με εκθέσει και ως προς αυτό το ζήτημα, με την ύπαρξη των αρχείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να στέκονται για μία ακόμη φορά εμπόδιο στις ύπουλες μεθοδεύσεις του (όπως ακριβώς συνέβη και με το ζήτημα της αποστολής προς τον ίδιο από εμένα αντιγράφων της δικογραφίας). Είμαι βέβαιος ότι εάν δεν είχα στα χέρια μου την αλληλογραφία μου με τον συγκεκριμένο ιατροδικαστή, και σε εκδήλωση του μένους που έχει ο αναφερόμενος εναντίον μου, στα πλαίσια των ύπουλων μεθοδεύσεών του, θα έφερνε τον συγκεκριμένο ιατροδικαστή μέχρι και ως μάρτυρα, για να τον βάλει να καταθέσει ψευδώς ότι δεν είχα έλθει σε επαφή μαζί του και δεν με γνώριζε…» καταλήγει.

  • Πειθαρχική εξέταση, μηνύσεις και αγωγές

Στον χορό της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Κούγια μπήκε και ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είχε αναλάβει την κοινή εκπροσώπηση των Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου πριν από την άσκηση της ποινικής δίωξης και τη σύλληψη της κατηγορουμένης, δεχόμενος και εκείνος πυρά από τον νυν δικηγόρο της προφυλακισμένης γυναίκας. Με ανακοίνωσή του ο κ. Λύτρας ζήτησε την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου κάνοντας λόγο για αήθεις επιθέσεις από την πλευρά του συναδέλφου του. Όντως την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήση Κωνσταντίνου. Σημειώνεται ότι και ο κ. Λύτρας αναμένεται να καταθέσει αγωγή σε βάρος του κ. Κούγια, ενώ στον χορό των μηνύσεων και των αγωγών αναμένεται να μπει και η παρουσιάστρια του Star, Ζήνα Κουτσελίνη.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Νέλλη Γκίνη – «Ήταν να παντρευτώ με τον Ζαμπέτα κι έκανα ένα τραγικό λάθος που…»

Οι “Χαΐνηδες” θρηνούν – Νεκρός ο μουσικός Γιώργος Σταυράκης…