in

Στην κορυφή του κόσμου η Microsoft – «Εκθρόνισε» την Apple

Η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft ξεπέρασε εκείνη της Apple για πρώτη φορά από το 2021 την Παρασκευή, καθιστώντας την την μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση έπληξαν τις μετοχές του κατασκευαστή iPhone. Η Apple κινήθηκε ανοδικά 0,2% την Παρασκευή, ενώ η Microsoft πρόσθεσε 1% στην χρηματιστηριακή της αξία. Με αυτό το ποσοστό, η κεφαλαιακή αξία της Microsoft διαμορφώθηκε στα 2,887 τρισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο από ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Η χρηματιστηριακή αξία της Apple βρίσκεται 2,875 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι ανησυχίες για τη ζήτηση smartphones οδήγησαν τις μετοχές της Apple να σε πτώση 3% μέχρι στιγμής το 2024, μετά από ράλι 48% πέρυσι, αναφέρει το Reuters. Η Microsoft έχει σημειώσει άνοδο περίπου 3% μέχρι σήμερα, μετά την άνοδο κατά 57% το 2023 σε ένα ράλι που εν μέρει καθοδηγείται από το προβάδισμά της στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω μιας επένδυσης στον κατασκευαστή ChatGPT OpenAI.

  • Η χρηματιστηριακή αξία της Apple κορυφώθηκε στα 3,081 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την LSEG. Η Microsoft έχει ενσωματώσει την τεχνολογία του OpenAI στο λογισμικό της, μια κίνηση που βοήθησε να ανακάμψει τις δραστηριότητές της στο cloud-computing το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Το προβάδισμα της τεχνητής νοημοσύνης της δημιούργησε επίσης μια ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google στην αναζήτηση ιστού. Η Apple, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει τη χαμηλή ζήτηση, συμπεριλαμβανομένου του iPhone. Η ζήτηση στην Κίνα, μια σημαντική αγορά, έχει υποχωρήσει καθώς η οικονομία της χώρας ανακάμπτει αργά από την πανδημία COVID-19 και η Huawei αυξάνει το μερίδιο αγοράς της.

Οι πωλήσεις των ακουστικών μικτής πραγματικότητας Vision Pro της Apple ξεκινούν στις 2 Φεβρουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη κυκλοφορία προϊόντων της Apple από το iPhone το 2007. Ωστόσο, η UBS σε έκθεση αυτή την εβδομάδα εκτίμησε ότι οι πωλήσεις του Vision Pro θα ήταν «σχετικά ασήμαντες» για τα κέρδη ανά μετοχή της Apple το 2024. Ελάχιστες φορές από το 2018, η Microsoft πήρε για λίγο το προβάδισμα έναντι της Apple ως η κορυφαία εταιρεία, πιο πρόσφατα το 2021, όταν οι ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19 έπληξαν την τιμή της μετοχής του κατασκευαστή iPhone.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νίκος Μουτσινάς – Η πρόταση για το “Just” και οι σκέψεις του…

Άννα Φλωρινιώτη – Η πρώτη εμφάνιση μετά το διπλό χτύπημα του Χάρου.