Σκληρό μήνυμα από τη Δικαιοσύνη… και όχι τυχαία. Τρεις Τούρκοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές, που φτάνουν έως και τα 11 χρόνια κάθειρξης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία – μια υπόθεση που μυρίζει έντονα οργανωμένο έγκλημα.
- Το περιστατικό στους Ταγαράδες δεν ήταν μια «τυχαία» συμπλοκή. Οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά στελέχους της ΕΥΠ, ανεβάζοντας το επίπεδο επικινδυνότητας σε άλλο επίπεδο. Μιλάμε για ξεκάθαρη πρόκληση απέναντι σε κρατικό μηχανισμό. Ο 50χρονος, που θεωρείται ο εγκέφαλος, προσπάθησε να ρίξει το βάρος σε προσωπικές και οικογενειακές πιέσεις. Το δικαστήριο όμως δεν «αγόρασε» το αφήγημα.
Η ουσία είναι μία: το οργανωμένο έγκλημα δεν χτυπά πια στο περιθώριο. Χτυπά μέσα στην κοινωνία. Και η απάντηση των αρχών δείχνει ότι το παιχνίδι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο. Το μήνυμα στάλθηκε. Και είναι ξεκάθαρο.
