in

Στη φυλακή οι έξι κατηγορούμενοι για τη «Ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης»

Δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι έξι κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα (3/3/24) για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται σειρά τρομοκρατικών ενεργειών σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα σε εκείνους που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την τρομοκρατική οργάνωση είναι και η αποστολή παγιδευμένου δέματος σε πρόεδρο Εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των έξι κατηγορουμένων οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα (3/3/24) βρίσκονται δυο εν ενέργεια στρατιωτικοί, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται γενετικό του υλικό να εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με παραλήπτρια την πρόεδρο εφετών που στάλθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης . Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μια γυναίκα η οποία κατηγορείται για συμμετοχη στις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό.

Η κατηγορούμενη μάλιστα είπε για την επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλώνα, πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί και παραδέχθηκε μόνο πως βρέθηκε εκεί με το αυτοκίνητο της.

Οι υπόλοιποι τρεις αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο, ένας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται.

Τι νομίζετε;

-3 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Maestro – Ανατροπή με την προβολή του στο Mega

Χίος ΤΩΡΑ – Το πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή που θα αλλάξει πολλά