in ,

LOLLOL

Στέψη Βασιλιά Καρόλου – Αυτό είναι το ιδιαίτερο πιάτο που επιλέχθηκε για την τελετή

Μπορεί αρκετοί να περίμεναν ότι το μενού της τελετής στέψης του Καρόλου θα έχει γεύση βρετανικής κουζίνας, όμως, η επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού εξέπληξε τους πάντες.

Και αυτό, διότι ως “επίσημο πιάτο” της τελετής που σηματοδοτεί τη μετάβαση του Παλατιού σε μία νέα εποχή κι επίσημα έχει γαλλικές ρίζες. Πρόκειται για την χαρακτηριστική κις λορέν, στην αλμυρή της εκδοχή. Έτσι, η “κις λορέν της στέψης” θα σερβιριστεί εβδομήντα χρόνια μετά το “κοτόπουλο της στέψης” που είχε προσφέρει η βασίλισσα Ελισάβετ στην ενθρόνισή της το 1953.

  • Την αποκάλυψη έκανε το ίδιο το Παλάτι μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα βίντεο ήταν αρκετό για να εξηγήσει τόσο τους λόγους επιλογής του φαγητού, το οποίο η αλήθεια είναι ότι αποτελεί και το πιο αγαπημένο του βρετανικού λαού.

Μάλιστα, εκτός από την ανακοίνωση, στο βίντεο η βασιλική οικογένεια μοιράζεται και τη συνταγή της αλμυρής κις, στην οποία Κάρολος και Καμίλα έχουν ιδιαίτερη αδυναμία. Εκτός από σπανάκι, εστραγκόν και καλοβρασμένα φασόλια, , η συνταγή περιλαμβάνει γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και, φυσικά, τυρί τσένταρ. Η επιλογή του συγκεκριμένου πιάτου έγινε με τη λογική ότι προσαρμόζεται εύκολα στις διατροφικές προτιμήσεις του καθενός, καθώς και με το επιχείρημα πως μπορεί να φαγωθεί είτε ζεστή, είτε κρύα, μόνη της, αλλά και με τη συνοδεία πατάτας ή πράσινης σαλάτας.

Άγνωστο παραμένει αν η ιδιαίτερη εκδοχή της κις λορέν που, όπως όλα δείχνουν, θα πρωταγωνιστήσει στο μενού της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με το κοτόπουλο με κρεμώδη σος κάρυ της Ελισάβετ, το οποίο μετά την τελετή κατάφερε να αγαπηθεί τόσο ώστε να αποτελεί πλέον κλασικό πιάτο της βρετανικής γαστρονομίας και να το βρίσκει κανείς ακόμη και στα σουπερμάρκετ αν δεν γνωρίζει πώς να το ετοιμάσει.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Ο Δημήτρης Μάρκος αποκαλύπτει – «Αναστέναζα για τη γυναίκα μου μέσα…»

Σοκ στην Ηλεία – Νεκρός ο 35χρονος Αλκιβιάδης Ράλλης