in

CuteCute LoveLove

Στα «λευκά» η Βόρεια Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες από Φλώρινα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη (φωτο, video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση 2 ορειβατών που χάθηκαν στα ορεινά της περιοχής της Κοζάνης. 

  • Στο έλεος σφοδρών ανέμων η Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία Bettina έχει αρχίσει να δείχνει τα «δόντια» της από αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να το «στρώσει» σε Φλώρινα, Νυμφαίο, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

 

Την ίδια ώρα τα καιρικά φαινόμενα επεκτάθηκαν και νοτιότερα «χτυπώντας» κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας με τη μορφή βροχών και τους θυελλωδών ανέμων.

 

 

Πιο αναλυτικά, σήμερα το απόγευμα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Βόρεια Ελλάδα με τη χιονόπτωση να αποκτά εντονότερη μορφή στη συνέχεια, όπως φαίνεται στα βίντεο και τις εικόνες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

 

Επιπλέον, εν μέσω της επέλασης της κακοκαιρίας Bettina, σημειώνεται ότι χάθηκαν δύο ορειβάτες στην Κοζάνη που θέλησαν να ανέβουν στον ορεινό οικισμό «Φλάμπουρο» Κοζάνης με Πυροσβεστικής και του Δήμου Βελβεντού να πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Από τη Φλώρινα ξεκίνησε η νέα κακοκαιρία Bettina που πλήττει τη χώρα μας με την χιονόπτωση να κάνει την εμφάνιση της, μέσα στην πόλη. Ο κρατικός μηχανισμός με τα μηχανήματα αποχιονισμού και τις αλατιέρες και το ανθρώπινο δυναμικό είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών.

 

Την ίδια ώρα στα «λευκά» είναι ντυμένος και ο ορεινός οικισμός του Νυμφαίου στη Φλώρινα που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» με τις εικόνες να θυμίζουν Χριστούγεννα… βγαλμένα από ταινίες του Hollywood.

Ταυτόχρονα, αγωνία επικρατεί για τις προσπάθειες εντοπισμού δύο αγνοούμενων ορειβατών που χάθηκαν στον ορεινό οικισμό Φλάμπουρο της Κοζάνης καθώς επέστρεφαν, εν μέσω του χιονιά.

 

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική υπηρεσία και εθελοντές του Δήμου Βελβεντού η οποία και εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia, ένα κλιμάκιο της πυροσβεστικής ανεβαίνει αυτή την ώρα στα ορεινά για να εντοπίσουν τους ορειβάτες.

 

 

 

Ωστόσο, το χιόνι πέφτει με γρήγορους ρυθμούς και χρειάζεται αρκετή προσοχή από τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο το βράδυ του Σαββάτου, καθώς μπορεί να χρειαστούν αλυσίδες ή οι ειδικές κουβέρτες στα λάστιχα των αυτοκινήτων. Παράλληλα, όπως σημειώνει και το thes τα οχήματα των δήμων είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

 

Χιόνια έφερε η κακοκαιρία Bettina στις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη – Στα λευκά Χορτιάτης, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι και Ωραιόκαστρο. Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά στις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η κακοκαιρία Bettina έφερε μαζί της χιόνια σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι και Ωραιόκαστρο και «έντυσε» στα λευκά τα σπίτια και τα αυτοκίνητα εκεί.

 

Οι πολίτες ήταν ήδη προετοιμασμένοι για τα χιόνια λόγω και της αισθητής πτώσης της θερμοκρασίας στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές, ενώ αρκετοί βγήκαν στους δρόμους για να χαρούν τις νιφάδες και να τραβήξουν βίντεο.

 

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

«Χρυσό» διήμερο από την Πατέρα – Φουσκώνει το πορτοφόλι για Ζυγούς και άλλα 3 ζώδια

Σύμφωνο συμβίωσης για την Άννα Μάσχα – «Είμαι μια γυναίκα αποκατεστημένη»