in

CuteCute

Στα χέρια του Γιώργου Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Υπεγράφη η σύμβαση

Υπεγράφη την Τετάρτη 1η Μαρτίου η σύμβαση μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο ειδικός διαχειριστής των ναυπηγείων, Χριστόδουλος Σεφέρης, και ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής της Milina Enterprises.

Πλέον και τυπικά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανήκουν στην εταιρεία Milina Enterprises Company Limited. Το θέμα φαίνεται ότι κρατήθηκε χαμηλά -όπως και μια σειρά άλλων συμφωνιών που γίνονται αυτές τις ημέρες- λόγω του εθνικού πένθους.

  • Η είσοδος του εφοπλιστή στα ναυπηγεία σηματοδοτήθηκε αμέσως μετά την πλήρη αποζημίωση του προσωπικού, αλλά και την ψήφιση στη Βουλή τροπολογίας που διευθετεί ζητήματα συντήρησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ορίζει ότι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων θα μπορούν να υπογράψουν ατομικές μηνιαίες ή δίμηνες συμβάσεις εργασίας για το έργο της συντήρησης των υποβρυχίων «Παπανικολής», «Ματρώζος», «Κατσώνης» και «Ωκεανός».

Η τροπολογία, επίσης, ορίζει ότι η συντήρηση μπορεί να γίνεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είτε μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση μεταβίβασης των Ναυπηγείων, είτε μέχρι να λήξει η νέα παράταση των συμβάσεων συντήρησης, που ορίζεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023. Επομένως, ο εφοπλιστής εισέρχεται στα ναυπηγεία με ένα πρώτο συμβόλαιο του Πολεμικού Ναυτικού, αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ για τους έξι πρώτους μήνες.

Για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία αυτό συνιστά και ένα «εισιτήριο» επαναπρόσληψης από τον εφοπλιστή, μετά και την ανάληψη της αποζημίωσης του συνόλου των δεδουλευμένων τους, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ήδη οι απολυθέντες αναμένουν από ημέρα σε ημέρα τη σχετική πρόσκληση του Πολεμικού Ναυτικού για να εργαστούν στα Ναυπηγεία, τα οποία σήμερα απασχολούν μόνον προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η σύμβαση υπογράφηκε και πλέον τυπικά τα Ναυπηγεία έχουν περάσει στον εφοπλιστή.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σάλος στο Survivor – Διάσημη γυμνή στην παραλία. Έτρεχαν να φύγουν άνδρες της παραγωγής! (Video)

Τεράστιος προβληματισμός στο Open – Καμία απήχηση στους ενημερωτικούς μαραθώνιους