in

Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Βάζει τα θεμέλια για νέα μεγάλη επένδυση

Τα θεμέλια μιας νέας μεγάλης επένδυσης βάζει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο μαέστρος των deals, που έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ συμφωνιών τα τελευταία δύο χρόνια, χτίζοντας μεθοδικά συμμετοχές στη βιομηχανία τροφίμων, με στόχο να επαναλάβει το επιτυχημένο εγχείρημα της Chipita, που οδήγησε στο «χρυσό deal» των 2 δισ. ευρώ με τη Mondelez.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας απέκτησε έκταση άνω των 250 στρεμμάτων σε πρώην βιομηχανικό συγκρότημα στη Στυλίδα, που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις των άλλοτε κραταιών βιομηχανιών ΒΟΜΒΥΞ και ΒΟΜΒΥΚΡΥΛ και όμορα οικόπεδα. Πρόκειται για ιστορικές βιομηχανίες, με δραστηριότητα στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, που θα αναβιώσουν. Είναι ενδεικτικό ότι η ιστορία της ΒΟΜΒΥΞ ξεκινά το 1863 από το Μεταξουργείο, για να εξελιχθεί ραγδαία μετά τη δεκαετία του ’50. Το εργοστάσιο της BOMBYΞ, καθώς και της θυγατρικής της ΒΟΜΒΥΚΡΥΛ στο 11ο χλμ. Λαμίας – Στυλίδας, όπου φέρεται να επένδυσε ο κ. Θεοδωρόπουλος μερικά εκατομμύρια, εγκαινιάστηκε στη δεκαετία του ’70, σε μια εποχή που ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας γνώριζε αλματώδη ανάπτυξη, με ισχυρή θέση στην εγχώρια μεταποίηση. Έκλεισαν όμως λίγα χρόνια μετά, με την απότομη ύφεση που προκάλεσαν τα φθηνά εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα και τρίτες χώρες, τα οποία αδυνατούσαν να ανταγωνιστούν τα ελληνικά, αν και ήταν υψηλότερης ποιότητας. Η επένδυση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου έρχεται να καλλιεργήσει προσδοκίες για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, με τοπικούς παράγοντες να μιλούν για δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, όταν αναβιώσουν τα εργοστάσια υπό τη νέα χρήση, καθώς κάποτε απασχολούνταν εκεί σχεδόν 2.000 εργαζόμενοι.

Ας σημειωθεί ότι στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις είχε επιχειρηθεί να αναπτύξουν επένδυση η Waterfall Capital Investors με την Bellamia Farmas στην παραγωγή υδροπονικής τομάτας, σε συνδυασμό με μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Όμως τα σχέδια δεν προχώρησαν και έτσι δημιουργήθηκε επενδυτική ευκαιρία για τις δραστηριότητες των εταιρειών του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

  • Αν και τα σχέδια του επιχειρηματία για τις εγκαταστάσεις που θα αναπτυχθούν στα νεοαποκτηθέντα ακίνητα δεν είναι γνωστά, έχουν ήδη τοποθετηθεί αρκετά κομμάτια στο παζλ του νέου ομίλου διεθνών προδιαγραφών που επιχειρεί να οικοδομήσει με επίκεντρο την Bespoke SGA Holdings, εταιρεία που εγκαινίασε τη δραστηριότητά της τον Μάρτιο του 2022, μετά την ολοκλήρωση του deal Chipita – Mondelez, με μετοχικό κεφάλαιο 140 εκατ. ευρώ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νέο ανατριχιαστικό βίντεο με την δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά

Δυο λέξεις μόνο – Αυτό είπαν στον άτυχο Αντώνη πριν τον πετάξουν στη θάλασσα…