Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο η εξάρθρωση ομάδας ανηλίκων που φέρονται να βρίσκονται πίσω από σειρά κλοπών σε αυτοκίνητα και ταξί στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανηλίκων, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα άτομο που συμμετείχε στη δράση της ομάδας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι ανήλικοι δρούσαν οργανωμένα από τον Απρίλιο του 2025 έως και τις αρχές Μαΐου 2026, πραγματοποιώντας συνολικά 14 κλοπές και απόπειρες κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ΙΧ και ταξί. Από τις επιθέσεις τους κατάφεραν να αφαιρέσουν κινητά τηλέφωνα, tablet και εξαρτήματα αυτοκινήτων, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι ανήλικοι φέρονται να είχαν κλέψει και δύο ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και πιθανόν για νέες κλοπές. Οι αρχές εξετάζουν πλέον αν η δράση τους συνδέεται και με άλλα περιστατικά στην περιοχή.
Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τον προβληματισμό για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων και τις επιπτώσεις που έχει στην ασφάλεια των πολιτών στην τοπική κοινωνία.
