Σκηνές σοκ εκτυλίχθηκαν το πρωί σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν ένα αθώο παιχνίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ένα 5χρονο παιδί υπέστη σοβαρό τραυματισμό, που οδήγησε σε ακρωτηριασμό δαχτύλου, προκαλώντας πανικό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:30, στην είσοδο της σχολικής μονάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν, ένας συμμαθητής έκλεισε την πόρτα, χωρίς να αντιληφθεί τι θα ακολουθούσε. Μέσα σε δευτερόλεπτα, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε τραγωδία.
Ο μικρός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη στο χειρουργείο για τη συγκόλληση του δαχτύλου. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του, με τους γονείς να ζουν δραματικές στιγμές αγωνίας.
Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, ενώ έχει ζητηθεί προανακριτικό υλικό για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες. Το περιστατικό επαναφέρει με τον πιο σκληρό τρόπο το ζήτημα της ασφάλειας στα σχολεία.
