in

Σοκ με την απάτη στη Μονή Αββακούμ – Έβγαλαν πάνω από 800.000 ευρώ [νέο βίντεο]

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα με τους μοναχούς στην Ιερά Μονή Αββακούμ στην Κύπρο. Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία της Κύπρου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. «Οι εξετάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων μέχρι στιγμής. Έχουν γίνει αρκετές έρευνες σε διάφορους χώρους και στην ίδια τη Μονή. Αν χρειαστεί, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και άλλες έρευνες», είπε. Όπως αναφέρει μάλιστα το philenews, ο κ. Ανδρέου επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία έλαβε ως τεκμήρια για τη διερεύνηση της υπόθεσης τις 800.000 ευρώ, που υπήρχαν σε χρηματοκιβώτιο της μονής, το υλικό των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και έγγραφα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας πρόσθεσε ότι οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις και τόνισε ότι οι δύο ποινικοί ανακριτές θα ενισχύσουν τις ανακρίσεις των ομάδων που ερευνούν τα αδικήματα οικονομικής φύσεως, που κατήγγειλε η Μητρόπολη Ταμασού, και τις καταγγελίες των μοναχών ή άλλων προσώπων για διάφορα αδικήματα, όπως επίθεση και άλλα.

  • «Οι πρόσθετες πληροφορίες για παρουσία ακόμα δύο αστυνομικών, πέραν των δύο που είχαν αναφερθεί αρχικώς, στα γεγονότα στη Μονή Αββακούμ, οδήγησαν στο διορισμό των δύο ποινικών ανακριτών για διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου. «Στόχος του διορισμού», είπε, «είναι η διασφάλιση αμεροληψίας και ακεραιότητας στις έρευνες». Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος εξέφρασε τη βούλησή του να εξιχνιαστεί μέχρι τέλους η υπόθεση που ταλανίζει το τελευταίο διάστημα τους κόλπους της Εκκλησίας. «Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφασή μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά όργανά της την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, τα οποία και έχουν, ήδη, αρχίσει τις έρευνές τους. Καλώ την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανέναν τρόπο και από κανέναν αποδεκτά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι δύο αρχιμανδρίτες που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου στρέφονται κατά του Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος υπέβαλε τις εις βάρος τους καταγγελίες. Σύμφωνα με το philenews, από τη μια προτάσσεται η θέση ότι η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Μητροπολίτης Ταμασού εντόπισε παρατυπίες και ζήτησε απαντήσεις μέσω του ελεγκτικού τμήματος, ενώ, από την άλλη, η θέση που προτάσσεται είναι ότι ο πόλεμος ξέσπασε επειδή ο μητροπολίτης ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τη μονή και δεν του δίνονταν. Στο μεταξύ, μετά το βίντεο στο οποίο οι μοναχοί φαίνεται να παρασκεύαζαν το «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό, τον οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει «θαύματα», ένα ακόμα ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον «Πολίτη», το νέο βίντεο ελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου 2023, και σε αυτό φαίνεται ο γέροντας Νεκτάριος να συνομιλεί με μοναχές, οι οποίες μετέβησαν στο μοναστήρι για να προμηθευτούν γιορτινά εδέσματα. Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος παρουσίασε στις μοναχές το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου, αναφέροντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω. Ενημέρωσε, επίσης, τις μοναχές ότι το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και γι’ αυτό τον σταυρό τον έχει τοποθετημένο σε κουτί. Για να παραδώσει στις μοναχές το βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό, ο γέροντας Νεκτάριος έθεσε ως όρο να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα. «Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω», τους είπε.

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτή είναι η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του Πολυχρονίδη – Ο έρωτας και ο κρυφός γάμος

Πάτρα – Ένα «μικρό» Νοσοκομείο στήθηκε στην καρδιά της πόλης – Τουλάχιστον 200.000 επισκέπτες σε τρεις ημέρες