in

AngryAngry OMGOMG

Σήμερα στα δικαστήρια η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού – Ο κρεατέμπορας φονιάς και…

Μνήμες της συγκλονιστικής υπόθεσης-θρίλερ της δολοφονίας του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό ο κρεατέμπορος καθώς τον σκότωσε και τον έθαψε τον Νοέμβριο του 2016, μετά από διαπληκτισμό για οικονομικούς λόγους, ξυπνούν σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

  • Ο έμπορος κρεάτων είχε κηρυχθεί ομόφωνα ένοχος πρωτόδικα για τη δολοφονία και καταδικάστηκε σε ισόβια τον Οκτώβριο του 2020, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Η σορός του άτυχου Γραικού είχε εντοπιστεί τον Μάιο του 2019, δύομισι χρόνια μετά την εξαφάνισή του. Στην απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο δράστης υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα κι ότι όλα συνέβησαν κατά την πάλη ύστερα από καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους. «(…) χρησιμοποίησε απρεπείς λέξεις.

 

Όταν είπα “σήκω φύγε”, με έπιασε από την μπλούζα. Του έδωσα ένα δυνατό χτύπημα, όχι όμως για να τον σκοτώσω. Εκείνος έπεσε προς τα πίσω κι εγώ από πάνω του. Αφού σηκώθηκα, βλέπω ότι παρέμεινε αναίσθητος», απολογήθηκε, και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε να επαναφέρει τον 59χρονο, μέχρι που τελικά αποφάσισε να τον θάψει. «Έπιασα τον σφυγμό του, είδα ότι δεν υπάρχει ζωή. Εκεί αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα για να αποκρύψω το γεγονός. Έσκαψα μία τρύπα και με τη βοήθεια φορτωτή έριξα το πτώμα μέσα και το σκέπασα με μπάζα. Το ίδιο έκανα με το αυτοκίνητό του…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της πολύκροτης εξαφάνισης

Ο Δημήτρης εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4 XILUX TOYOTA. Κρατούσε ένα φάκελο με σημαντικό χρηματικό ποσό, από αγοραπωλησία κρεάτων. Οι κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Σε υλικό κάμερας φαινόταν μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθεί χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα. Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά.

  • Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή, δίνοντάς του 17.000 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε στο “Τούνελ” πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε. Η οικογένεια του Γραικού δεν έπαψε στιγμή να αναζητά τον άνθρωπό της και δεν ήταν λίγες οι φορές που υπόθεση είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αναζητήσεις έγιναν πολλές φορές και μέσω της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ».

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε έκτοτε σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα, με πολλές ανατροπές, ενώ οι δικοί του άνθρωποι δεν σταμάτησαν στιγμή να αγωνιούν και να αναζητούν απαντήσεις για το τι είχε συμβεί. Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν όλο αυτό το διάστημα, ένα εκ των οποίων υποστήριζε ότι είχε εξαφανιστεί ηθελημένα.

Τον Μάιο του 2019 αποδείχθηκε ότι ο τελευταίος άνθρωπος που εντοπίστηκε ότι τον είχε δει ζωντανό, ήταν ο δολοφόνος του, και τον είχε θάψει μαζί με το αυτοκίνητο. Παρά το γεγονός ότι ο κρεατέμπορας που ομολόγησε το έγκλημα είχε κληθεί πολλές φορές για κατάθεση στην αστυνομία, εντούτοις δεν είχε ερευνηθεί ποτέ η κτηνοτροφική του μονάδα. Διαπιστώθηκε ότι είχε σκάψει με εσκαπτικό μηχάνημα και είχε θάψει το αυτοκίνητο και το θύμα και πάνω από τα χώματα είχε ρίξει και μεγάλη ποσότητα κοπριάς.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Νίκος Ξανθόπουλος – Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία για την ταφή του

Εξέλιξη – Είπε το «ναι» η Αλιμπέρτη στο «Dr Oz» του ΑΝΤ1